Найстаршим пацієнтом, який поборов Covid-19 на Львівщині, є 91-річний львів’янин

2622 0
Зараз в інфекційній лікарні від коронавірусу лікують хворих 86, 87 і 89 років. Їх стан важкий.
Фото: pixabay

Фото: pixabay

Найстаршим пацієнтом, якого у лікарні пролікували від коронавірусу та успішно виписали додому, є 91-річний пацієнт. Про це Тvoemisto.tv розповіла в. о. керівника Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Тімко-Іванченко.

Читайте також: Міряти рівень кисню зранку і ввечері. Кому і навіщо потрібен пульсоксиметр

Загалом, найстаршою пацієнткою, яка була хворою на Covid-19, була 102-річна пацієнтка зі Стрийщини. На жаль, вона померла. 

За словами Наталії Тімко-Іванченко, у 91-річного пацієнта не було діагностовано пневмонії, лише висока температура, яка не збивалася.

Директор інфекційної лікарні Сергій Федоренко розповів, що у 91-річного пацієнта хвороба була середньої тяжкості, з ознаками серцевої недостатності, але під дією препаратів, насичення легенів киснем – лікування дало позитивний результат і його успішно вилікували.

«Хворого лікували упродовж 2,5 тижні. У чоловіка не був важкий стан, бо родичі вчасно звернулися до медиків і наполягли на госпіталізації. Це і стало однією з передумов для швидкого одужання», – каже Тvoemisto.tv Сергій Федоренко.

Читайте також: «Сьогодні я не поцілую тебе на ніч». Репортаж із Сovid-відділення у Львові

За його словами, зараз в лікарні лікують ще кількох людей похилого віку – хворим 86, 87 і 89 років. В усіх – тяжкий перебіг захворювання через пізню госпіталізацію.

«Усі пацієнти спочатку лікувалися вдома, і лише потім звернулися до лікарні. У всіх – дихальна недостатність. Одна жінка має цукровий діабет, друга – перенесла інсульт, а третя – інфаркт міокарда. Тобто, усі знаходяться у групі ризику, тому їх потрібно було госпіталізувати у першу чергу і в перші дні хвороби. З різних причин цього не сталося. Зараз їхній стан не критичний, але важкий», – каже Сергій Федоренко.

За словами головного лікаря інфекційного лікаря, у всіх пацієнтів 7-8 день хвороби, а як відомо, найкритичніший стан припадає на 10-11 день.

Нагадаємо, За минулу добу, 7 грудня, у Львові та на Львівщині коронавірусну інфекцію виявили у 612 людей. Загалом, за увесь час пандемії Covid-19 підтвердили у 50 787 мешканців Львівщини. 

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!