Найцінніші полотна та скульптури із Львівської галереї мистецтв евакуювали в ЄС

2029 0
За кордоном шедеври перебувають у безпеці.
Фото: Львівська галерея мистецтв

Фото: Львівська галерея мистецтв

Особливо цінні шедеври із Львівської національної галереї ім. Б. Возницького вивезли в музеї Європейського Союз. Керівник галереї Тарас Возняк в інтерв’ю Укрінформу пояснив, що зробили так для збереження та популяризації української культури у світі.

«Ми прийняли для себе рішення, що максимально вивеземо за кордон найякісніше і найцінніше, що в нас є. Перебуваючи там, наші шедеври де-факто будуть в евакуації, у безпеці, а з іншого боку – відкриють нові сторінки історії української культури для іноземців»,  сказав Возняк.

За його словами, спільно у жовтні у Польщі спільно з Музеєм Королівського палацу у Варшаві та Львівським історичним музеєм відкрили величезну виставку найкращого, що є у колекції, «Дух Львова». Йдетться про майже сотню творів XIX-XX ст, які евакуваювали зі Львова виключно через війну.

Читайте також: На Львівщині за 50 мільйонів гривень відреставрують Жовківський замок

Також у столиці Польщі  Варшаві відкрилася виставка фігури скорботного Христа, яку зняли із каплиці Боїмів та процес реставрації якої розпочали напередодні повномасштабного вторгнення. Після закінчення виставки скульптура повернеться до Львова.

Нагадаємо, у Львівській національній галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького оцифруюють понад 1100 об'єктів. Серед них твори живопису, графіки, об‘ємно-просторової пластики та фотоматеріали.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!