НБУ увів тимчасові обмеження на зняття готівки у банках

1396 0
Банки продовжують працювати у звичному режимі, утім обмежили зняття готівки до 100 000 грн на день без урахування виплат зарплат та соціальних виплат.

Національний банк України ввів деякі тимчасові обмеження щодо видачі готівки у великих розмірах та обміну валюти. Відповідну постанову НБУ ухвалив через оголошення воєнного стану. Тим часом відділення банків працюють у звичному режимі, також немає обмежень на безготівкові розрахунки.

Читайте також: У Львові посилено охороняють аеропорт. Усіх просять зберігати спокій

Відповідно до постанови, з 24 лютого 2022 року тимчасово вводять такі обмеження:

  • призупинити роботу валютного ринку України, крім операцій продажу іноземної валюти клієнтами;
  • зафіксувати офіційний курс на 24 лютого 2022 року;
  • обмежити зняття готівки з рахунку клієнта в обсязі 100 тис. грн на день (не враховуючи виплати заробітної плати та соціальних виплат), крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань), Уряду та окремих дозволів Національного банку без нарахування та зняття комісій;
  • заборонити видачу готівкових коштів з рахунків клієнтів в іноземній валюті крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань), Уряду та окремих дозволів Національного банку;
  • увести мораторій на здійснення транскордонних валютних платежів (крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань) та Уряду, окремих дозволів НБУ);
  • зупинити здійснення обслуговуючими банками видаткових операцій за рахунками резидентів держави, що здійснила збройну агресію проти України;
  • банкам-емітентам електронних грошей призупинити здійснення випуску електронних грошей, поповнення електронних гаманців електронними грошима, розповсюдження електронних грошей.

 

Курс валют за НБУ можна переглянути тут.

Читайте також: У Львові можливі різні диверсійні групи. Мер Львова закликав не панікувати та зберігати спокій

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін о 4 ранку виступив з екстреним зверненням до росіян та заявив про початок «спеціальної військової операції». Він каже, що своє рішення ухвалив, після того, як до нього звернулися ватажки самопроголошених «республік» на Донбасі.

Сьогодні, 24 лютого, о 5.00 збройні сили Російської Федерації розпочали інтенсивні обстріли наших підрозділів на сході, нанесли ракетно-бомбові удари по аеродромах в Борисполі, Озерному, Кульбакіному, Чугуєві, Краматорську, Чорнобаївці, а також по військових об’єктах Збройних Сил України. На всій території України вводять воєнний стан.

Громадян закликають зберігати спокій, залишатися за можливості вдома та слідкувати за повідомленнями органів влади. Зокрема, львів'ян попереджають про ймовірну появу диверсантів на вулицях. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!