Недоторканний. Зеленського не змогли оштрафувати за порушення карантину

1907 0
Штраф за порушення карантину становить від 17 тис. грн до 34 тис. грн.
Фото: ОФіс Президента

Фото: ОФіс Президента

Сьогодні, 19 червня, Хмельницький міськрайонний суд мав розглянути питання щодо адміністративного порушення президента Володимира Зеленського. Йдеться про відвідування президентом та делегацією кафе у Хмельницькому, коли це було заборонено згідно з карантинними обмеженнями.

Читайте також: Володимира Зеленського оштрафували на 850 грн за показаний бюлетень

Суддя призупинив провадження і звернувся до Верховного суду для розтлумачення, чи може бути голова держави притягнутий до адміністративної відповідальності, адже відповідно до Конституції президент є недоторканним. Таке рішення оголосив суддя Андрій Місінкевич, передає hromadske.

Водночас інших відвідувачів кафе, що супроводжували Володимира Зеленського, оштрафували на 17 тисяч гривень.

Нагадаємо, Володимир Зеленський, разом із керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком, його першим заступником Сергієм Трофімовим, головним санлікарем Віктором Ляшком, головою Хмельницької ОДА Дмитром Габінетом та міським головою Хмельницького Олександром Симчишиним без масок 3 червня відвідали кафе, в той час, як в Україні дозволено працювати ресторанам лише на літніх майданчиках.

Читайте також: Володимир Зеленський натякнув на другий термін

Після того, як Офіс президента опублікував фото з відвідин кафе, українці почали критикувати президенську делегацію за порушення карантину. Віктор Ляшко ж не вважає це порушенням та назвав відвідини у кафе «інспекцією закладу», а власник кафе сам запросив президента та санлікаря перевірити, наскільки заклад готовий відкрити зал для відвідувачів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!