Нехай радість увійде в наші оселі і серця. Глава ПЦУ Епіфаній привітав українців з Різдвом

894 0
Митрополит побажав, аби попри всі негаразди, біди та випробування нашого часу світло Вифлеємської зірки осяяло нам правдивий шлях.
Фото: Pomisna.info

Фото: Pomisna.info

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав українців із Різдвом Христовим.

За його словами, Різдво Христове стало поворотним моментом, адже в особі божественного немовляти, який лежить у яслах відбулося подолання відстані між Творцем і творінням, між Богом і людиною, тимчасовим і вічністю.

Читайте також: Глава УГКЦ Блаженніший Святослав побажав, аби в українців перед Вертепом зник страх і смуток 

Предстоятель помісної Української Православної Церкви наголошує, що кожен народ, який прийняв християнську віру, має свої традиції святкування події Різдва Христового, які переплітають спогад про цю величну подію із культурою та побутом людей.

«Наш український народ має свої звичаї прославлення народженого Христа Спасителя – родинні зібрання у Святвечір, спів колядок у храмі та по власних оселях, вертепні дійства. Якщо узагальнити значення цих християнських традицій, то вони покликані оприсутнити Різдво Христове, зробити цю подію сучасною для нас, а нас самих – зробити її свідками та учасниками», – говорить Предстоятель ПЦУ.

Він наголошує, що Вифлеємський вертеп, де народився спаситель та ясла сьогодні оживають і стають реальними для нас. 

Читайте також: Арештована коляда. СБУ відкрила архів про переслідування українських колядників у Львові

Особливі теплі вітання Митрополит Епіфаній передав для воїнів, які захищають Україну від ворога, для лікарів, медичних працівників та тих, хто в окупації та чекає звільнення.

«Радіймо Різдву Христовому разом з Пречистою Дівою Богоматір’ю, прославляймо Сина Божого і Спасителя – разом з ангелами, поклоняймося йому разом з пастухами, принесімо Йому дари любові й добрих діл побожного життя – разом із волхвами-мудрецями! Христос народився! Славімо Його!», – звернувся Предстоятель ПЦУ.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!