Нещодавно проданий на торгах спиртзавод на Львівщині знову залишився без власника

18740 0
Сума приватизації спиртзаводу, яку пропонував новий власник на аукціоні, стала найбільшою з початку повномасштабної війни.
Фото: УНН

Фото: УНН

Вузлівський спиртзавод, що у Червоноградському районі, продали на онлайн-аукціоні 11 жовтня. Початкова ціна лоту була 23,6 мільйонів гривень. Переможець торгів – компанія «Італі Фром» – запропонувала найбільшу суму за об’єкт, відтак, придбала спритзавод за 235 мільйонів гривень, що стало найбільшою сумою приватизації державного майна від початку повномасштабної війни. Проте новий власник відмовився надалі укладати договір купівлі-продажу.

Джерело: керівник Регіонального відділення Фонду держмайна у Львіській, Волинській та Закарпатській областях Владислав Калинець у Facebook

За словами Владислава Калинця, ТзОВ «Італі Фром» відмовилося від подальших кроків приватизації. Зазначимо, що за даними аналітичної системи YouControl, засновником товариства з обмеженою відповідальністю «Італі Фром», яке діє у Львові з листопада 2020 року, є львів’янин Тарас Стабрин, а керівником компанії вказано Ростислава Герія. Підприємство займається оптовою торгівлею фруктами та овочами, м’ясними продуктами та кондитерськими виробами.

Читайте також: Козицький вдруге купив Дашавський завод композиційних матеріалів

У Фонді держмайна чекають відповіді від другого учасника аукціону – ТзОВ «Полі Стар», який запропонував 130,4 мільйонів гривень за Вузлівський спиртзавод.

Через те, що переможець аукціону відмовився від наступної приватизації, він втратив гарантійний внесок. Бюджет держави поповниться на понад 4,7 млн грн.

Владислав Калинець також зазначив, що ціна приватизації Вузлівського спритзаводу – одна з найвищих по продажу об'єктів «Укрспирту» в Україні. Крім того, Вузлівський спиртзавод виготовляє одну з найкращих за якістю продукції спиртової галузі в Україні.

Вузлівський спиртзавод розташований на п’яти земельних ділянках у с. Вузлове Червоноградського району та у м. Радехів, загальною площею 12,7 га. Актив включає 24 об`єкти нерухомого майна загальною площею 11959 м², 31 одиницю транспортних засобів та 516 одиниць устаткування для провадження діяльності. Зазначається, що об’єкт востаннє модернізований у 2019 році, забезпечений усім необхідним технологічним обладнанням та комунікаціями для виробництва продукції.

За умовами приватизації, новий власник зобов`язаний сплатити кошти в розмірі балансової вартості активу на рахунки ДП «Укрспирт» для погашення заборгованостей підприємства, в тому числі на виплату боргів по заробітних платах.

Нагадаємо, що у грудні минулого року Вузлівський спиртзавод вже продавався на аукціоні, й тоді стартова ціна становила понад 21 млн гривень. У ході торгів вартість приватизації зросла у 15,8 разів – спиртзавод продали за рекордні понад 333 млн грн. Цьогоріч підприємство «Укрспирту» повторно виставили на аукціон. Переможцем стало ТзОВ «Італі Фром», яка запропонувала за спиртзавод 235 мільйонів гривень. 

Юлія Осим

Фото Фонду держмайна

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!