Україна отримає новітню систему ППО від Німеччини

973 0
Україна отримає систему ППО, якої немає навіть у Бундесверу,
Фото: defence-ua

Фото: defence-ua

Системи протиповітряної оборони IRIS-T виробляються спеціально для України, і їх немає на озброєнні німецької армії. Про це заявила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен в інтерв’ю Європейській правді.

«Бундесвер їх не має. Не знаю, чи я правильно відповім, але ми перебуваємо всередині НАТО і протиповітряна оборона ніби навколо нас. Коли я була в Польщі, я бачила всі ці Patriot та інші, в Німеччині я їх ніколи не бачила», – сказала посол.

Читайте також: Німеччина погодила пакет допомоги населенню на 65 млрд євро

За її словами, першу система, ймовірно, поставлять вже у жовтні, другу – до кінця року, а ще дві наступного року.

«Їх зараз виробляють і я дуже сподіваюсь, що друга буде до кінця року, а решта наступного року. Це залежить не від політичної волі, там рішення чітко прийняте. Це найновіші системи, але ланцюг постачання для виробництва ускладнений», – додала вона.

Читайте також: Німеччина схвалила продаж Україні 255 високоточних артснарядів Vulcano

Зазначимо, система IRIS-T SLM має дальність дії 40 кілометрів та висоти до 20 кілометрів. За допомогою IRIS-T SLM можна збивати бойові літаки, гелікоптери, крилаті ракети, реактивну артилерію, дрони, протирадіолокаційні ракети.

Нагадаємо, міністр закордонних справ НІмеччини Анналена Бербок пообіцяла Україні багаторічну підтримку у війні проти росії, якщо це буде необхідно. За її словами, Україна також захищає свободу та мирний порядок Європи, тож Берлін підтримуватиме Київ  стільки, скільки потрібно.
Антоніна Костик

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!