Німеччина переносить генконсульство з Дніпра до Львова

2703 0
Також ФРН скорочує персонал посольства у Києві.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Німеччина переносить посольство з Дніпра до Львова. Також скорочує персонал у посольстві у Києві, але залишає його відкритим. Про це 12 лютого заявила очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок.

«Ми залишимо наше посольство в Києві відкритим, проте скоротимо розміщений там дипломатичний персонал. Наше генеральне консульство в Донецьку, що з 2014 року функціонує у Дніпрі, буде тимчасово переміщено до Львова», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Замість страху та паніки моя відповідальність полягає в тому, щоб бути в Україні», – американець про те, чому він не евакуюється у США

Крім того, МЗС Німеччини попередило своїх громадян щодо поїздок в Україну, оскільки не можна виключати можливість військового вторгнення.

Нагадаємо, що про евакуацію своїх дипломатів з України та призупинення консульських послуг повідомило посольство США у Києві.

В українському МЗС просять зберігати спокій та не панікувати.

Зазначимо, що лідери США, Франції, Канади та Німеччини підтвердили плани запровадити жорсткі санкції проти Росії у разі нової агресії проти України. Про це стало відомо за підсумками відеоконференції, яку організував президент США Джо Байден. Санкції стосуватимуться фінансового і енергетичного секторів, також експорту високотехнологічної продукції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!