Україна

Німецький парламент схвалив надання Україні далекобійних ракет Taurus

789 0
Тепер цей законопроєкт має підписати німецький канцлер Олаф Шольц.
Фото: ipress.ua

Фото: ipress.ua

Німеччина схвалила надання Україні далекобійних ракет Taurus. Відповідну резолюцію подала на голосування парламентська коаліція. Про це йдеться в тексті документа.

Німецькі парламентарі рекомендували надати «необхідні далекобійні системи озброєння та боєприпаси», щоб завдавати ударів по стратегічних об'єктах у далекому тилу росіян. Крім того, там схвалили подальше посилення українських сухопутних військ бойовими броньованими системами та захищеними машинами. Тепер цей законопроєкт має підписати німецький канцлер Олаф Шольц.

За словами народного депутата Єгора Чернєва, йдеться саме про ракети Taurus.

Читайте також: Японія надасть Україні фінансову допомогу у розмірі 12,1 млрд доларів

В обговоренні резолюції брав участь генеральний прокурор України Андрій Костін. За його словами, сьогодні «важливий день для україно-німецької співпраці у правовій сфері».

«Ця резолюція — потужний сигнал солідарності з Україною та вагомий крок до зміцнення системи міжнародного правопорядку шляхом підтримки роботи Міжнародного кримінального суду та інших міжнародно-правових механізмів», — сказав він.

Для довідки

Далекобійна ракета Taurus – авіаційна дозвукова крилата ракета призначена для високоточного ураження цілей на відстані до 500 км. Форма бойової частини ракети розроблена для пробивання бетону та важких порід ґрунту. Вага фугасного заряду разом із корпусом становить 400 кг, загальна вага бойової частини – 480 кг. У Німеччині раніше висловлювали побоювання, що Україна може застосувати ракети для ударів по території росії.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на 1,1 мільярда євро.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!