Україна

Японія надасть Україні фінансову допомогу у розмірі 12,1 млрд доларів

652 0
Перший грант на суму 4,7 млрд доларів Україна отримає вже до кінця лютого.
Фото: Денис Шмигаль

Фото: Денис Шмигаль

Японія надасть Україні фінансову допомогу у розмірі 12,1 млрд доларів. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. 

«Ми обговорили широке коло питань двосторонньої співпраці: лібералізацію візового режиму, активізацію торгівлі, продовження санкційного тиску на росію. Акцентували на двосторонніх напрямках співпраці для відбудови України. Домовилися про відкриття переговорів щодо оновлення угоди про сприяння та захист інвестицій. Наша мета – дати інвесторам надійний правовий захист та гарантії», – йдеться у дописі міністра. 

Згідно з ним, перший транш у розмірі 4,7 млрд доларів Україна отримає вже до кінця лютого. 

Читайте також: Допомогу для переселенців в Україні розширять. Що відомо 

Окрім того, з робочим візитом у Японії перебуває міський голова Львова Андрій Садовий. 

«Наша ціль – новий хірургічний корпус Unbroken. В лікарні вже не вистачає місць для пацієнтів. Вже встигли зустрітися з потенційними партнерами, підписуємо всі можливі меморандуми. Пробуємо максимально охопити і залучити всіх до Львова. Наразі в нашому списку вже є меморандум між урядами України та Японії, договір Львова з Panasonic, Sojitz та Nippon Koei.

Також прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда під час спільного виступу з українським прем’єром заявив, що позиція Японії на підтримку України залишається непохитною», – зазначив він. 

Нагадаємо, що нещодавно Україна отримала 1,34 млрд доларів на часткову компенсацію видатків держбюджету не пов’язаних зі сферою безпеки та оборони. 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!