Нова квартира, земельна ділянка та будинок. Декларація ректора Львівського університету внутрішніх справ

21639 0
Ректор Львівського державного університету внутрішніх справ Роман Благута подав свою декларацію за 2023 рік.
Фото: МВС України

Фото: МВС України

Ректор Львівського державного університету внутрішніх справ Роман Благута подав свою декларацію за 2023 рік. Tvoemisto.tv переглянуло, які доходи отримав посадовець, яку власність придбав та що продав. 

Доходи, грошові активи та подарунки у негрошовій формі сім’ї Благут

Доходи сім’ї Благут становили 2 млн 103 тис. грн. Зарплата ж ректора з них – 1 млн 101 тис. грн. Також у графі доходів є ще дві суттєві позиції – 650 тис. грн (дохід від відчудження невідомого нерухомого майна) та 351 тис. грн (подарунок у негрошовій формі для доньки Анни-Христини Благути).

Додамо, що заробітна плата ректора ЛьвДУВС у 2022 році становила 1 млн 216 тис. грн. У декларації за той період були іще дві позиції – заробітна плата дружини від адвокатського об’єднання «Креденс» (сума не вказана) та стипендія доньки від Національного університету «Львівська політехніка» (сума також не вказана). Натомість у декларації за 2023 рік інформація ні про дружину, ні про доньку не вказана.  

Що ж до грошових активів, то у підзвітному році вони сягнули 1 млн 730 тис. грн. 

Нерухомість, подарунки та авто сім’ї Благут

Перелік нерухомості Благутів за підзвітний рік кардинально змінився. Зокрема, йдеться про отримання права власності на квартиру у Львові, вартість якої декларант не вказав. Проте згідно з витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, йдеться про квартиру з трьох кімнат на 74 м² у будинку на вул. Медової Печери,4. Окрім того, Роман Благута отримав у власність земельну ділянку у Пасіках-Зубрицьких, площа якої становить 686 м², які вартували 140,5 тис. грн. На цій ділянці розташований житловий будинок-недобуд площею у 196 м². Також у власності сім’ї з 2002 року є гараж у Львові. 

Водночас у декларації за 2022 рік перелік нерухомості дещо ширший – земельна ділянка у Львові (289 м² вартістю 189 тис. грн), житловий будинок у Львові (30 м² за 380 тис. грн), паркомісце у тому ж Львові (21 м² за 57 тис. грн), квартира у Львові (58,5 м² за 895 тис. грн), квартира у Львові (32,6 м² за 212 тис. грн) та ще одна квартира у Львові (74,1 м² за 474 тис. грн).  

Варто зазначити, що три одиниці нерухомості Роман Благута подарував 26 вересня невідомій особі, проте не вказано, які саме. Того ж дня у подарунок він отримав невідоме нерухоме майно. 

Єдине авто, яке було у власності сім’ї, Audi A6 2013 року, продали у травні 2023 року. Наразі ж у Благут немає жодного транспорту та рухомого майна. 

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv також розглядало декларацію керівника Служби відновлення та розвитку інфраструктури Львівської області Олега Берези. Детальніше – за посиланням.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!