Нова квартира за 3 млн та майже 5 млн грн доходів. Декларація керівника Служби відновлення Львівщини

25990 0
Керівник Служби відновлення та розвитку інфраструктури Львівської області Олег Береза подав свою декларацію за 2023 рік.
Фото: Zaxid.net

Фото: Zaxid.net

Керівник Служби відновлення та розвитку інфраструктури Львівської області Олег Береза подав свою декларацію за 2023 рік. Tvoemisto.tv переглянуло, які доходи він отримав та що придбав за підзвітний рік. 

Доходи, грошові активи та корпоративні права сім'ї Олега Берези 

За 2023 рік сім’я Берез задекларувала 4 млн 979 тис. грн доходів. Найбільша частка – доходи від підприємницької діяльності дружини Вікторії Берези, що становлять 2 млн 633 тис. грн. Проте зарплата Олега Берези від Служби відновлення – 1 млн 963 тис. грн. 

Що ж до грошових активів, то вони сягнули 6,9 млн грн, серед яких 67,5 тис. доларів та 10 тис. євро. 

Також у Вікторії Берези все ще зберігаються корпоративні права у ТзОВ  «Українські страви»(50% частки, що виливається у 714 тис. грн ) та у ТзОВ «ДВУ».

Нерухомість та транспорт сім’ї Олега Берези

У підзвітному році у Берез з’явилась лише одна нова власність – квартира у Львові на 88 м², вартість якої становить 3 млн 78 тис. грн. Згідно з витягом з Державного реєстру речових прав, йдеться про житлове приміщення на три кімнати та кухню у ЖК Avalon Up, вартість м² у якому становить від 1.5 тис. доларів.

Окрім того, у розпорядженні сім’ї є 16 об’єктів нерухомості. Зокрема, йдеться про чотири квартири, гараж, шість земельних ділянок, офіс, два нежитлових приміщення та дачний будинок у Солонці. 

Що ж до транспорту, то у розпоряджені сім’ї є лише одна автівка – Kia Mohave 2011 року 2011 року, яку придбали ще у 2013 році за 360 тис. грн. Додамо, що у 2022 році Олег Береза декларував автівку доньки Nissan Juke 2018 року за 467 тис. гривень. Проте вже у декларації за 2023 рік її немає, хоча інформація про продаж у документі відсутня.

Також зазначимо, що свою посаду Олег Береза обіймає ще з грудня 2019 року (до квітня 2023 року «Служба автомобільних доріг у Львівській області»). До цього він був керівником Львівських комунальних підприємств «Львівелектротранс» (2017 – 2018) та «Львівавтодор» (2011 – 2017 роки). Також він є співвласником таких підприємств як КП «Діана-БМ», ТзОВ «Оксана» та ТзОВ «Ролер». Окрім цього, займається і політичною діяльністю, зокрема з 2015 до 2020 року був депутатом ЛМР від фракції «Самопоміч». Згодом, а саме 2020 року, зареєструвався як кандидат у депутати ЛМР від фракції «Слуга народу», проте перемогти та отримати мандат не зміг.

Також, згідно з інформацією з ресурсу «Чесно», фігурував у двох антикорупційних розслідуваннях:

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv також розглядало декларацію керівника Служби відновлення та розвитку інфраструктури Львівської області Олега Береза за 2022 рік

Володимир Федорович

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!