На Львівщині волонтери зможуть отримати 50% суми на збір для військових. Деталі програми

835 0
Йдеться про допомогу волонтерським організаціям, які займаються закупівлею товарів для військових та підприємствам, які їх виготовляють.
Фото умовне

Фото умовне

Львівська обласна військова адміністрація планує розпочати нову програму підтримки волонтерських організацій та виробничих підприємств Львівщини, які займаються товарами для забезпечення потреб захисників та захисниць України. Як повідомив Tvoemisto.tv заступник директора департаменту економічної політики ЛОВА Орест Гринів, ОВА співфінансуватиме на 50% від суми кожної закупівлі, яку подасть на затвердження волонтерська організація. 

Зокрема, йдеться про такі товари: 

  • Військове спорядження (каремати, сидушки; спальники армійські)

  • Розвантажувальні системи, бронежилети, тактичні жилети (плитоноски; ременно-плечові системи (РПС); модульні системи;)

  • Тактичне спорядження, балістичний захист (наколінники; налокітники; наплічники; шоломи; тактичні окуляри; муфти тактичні; активні навушники; підсумки)

  • Тактичний одяг (плащ-пончо військовий антитепловізійний; рукавички тактичні; маскувальні костюми) та захисне взуття («протимінні чоботи», «чоботи павука»)

  • Оптика (монокуляри; коліматорні приціли; перископи)

  • Прожектор пошуковий

  • Дрони та БПЛА всіх типів

  • Засоби радіоелектронної боротьби, антидронові рушниці, пушки

  • Піротехні засоби та системи (димові шашки, ручні димові гранати; система дистанційного управління димопуском)

  • Сигнальні засоби (міна сигнальна звуко-світлова)

  • Засоби індивідуального захисту (загальний військовий протигаз; спеціальний військовий протигаз; захисний хімічний костюм ізолюючого типу)

  • Засоби радіаційного контролю (дозиметр-радіометр)

  • Військовий одяг та взуття (відповідно до чинних технічних умов Міністерства оборони України)

  • Медичне спорядження, тактична медицина (аптечка швидкоскидна медична загальновійськова; ноші пластикові, волокуші; шини для фіксації кінцівок; бандажі; джгути та турнікети)

  • Акумулятори та зарядні пристрої

  • Засоби особистої гігієни (сухий військовий душ)

Відтак максимальна вартість замовлення в яку ЛОВА вкладатиме гроші на безповоротній основі становить 600 тис. грн, тобто адміністрація покриватиме 50% його вартості. Проте надаватиме лише від 100 до 300 тис. грн на кожну закупівлю. Кошти ж надаватимуть лише обласним підприємствам. 

«Волонтерська організація має отримати запит від військової частини, або ж формування. Відповідно до запиту вона має знайти виробника і самостійно назбирати половину суми. Тоді вона може подаватися до нас, аби отримати додаткову допомогу у вигляді 50% вартості цих товарів. Тобто ми допомагаємо і виробникам, бо вони отримують замовлення на виробництво товарів, і підтримуємо волонтерські організації, бо вони збирають лише 50% від усієї суми», – розповів Орест Гринів. 

Він додав, що до початку співфінансування Львівська ОВА проведе акредитацію волонтерських, громадських, благодійних організацій та виробничих підприємств Львівщини. Лише після цього вони зможуть подаватися на програму. 

Щодо загальної суми, яку адміністрація готова вкласти у цю програму, то наразі йдеться про 5 млн грн, проте, за словами чиновника, впродовж цього фінансового року сума може значно зрости.  Після надання підприємству коштів у нього буде два місяці аби виконати замовлення і передати його військовій частині, після чого потрібно буде надати звіт та акт прийому-передачі товарів для перевірки.

Нагадаємо, що Львівська волонтерська кухня переїхала приміщення. Детальніше про локації та їхні потреби – за посиланням.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!