Нова система оповіщення про загрози з жовтня працюватиме у повсякденному режимі

3264 0
Її запустили через недостатню кількість гучномовців.
ФОТО: GOROD.LV

ФОТО: GOROD.LV

Нова система оповіщень про загрози, яку почали тестувати на Львівщині 7 вересня, з жовтня працюватиме у повсякденному режимі. Її запустили через недостатню кількість гучномовців. Про це у програмі «Тема тижня» на Tvoemisto.tv повідомив речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев. 

Він зазначив, що такі тестування відбуватимуться три рази на тиждень, а вже на початку жовтня система повинна вийти із тестового режиму в повсякденний, і всі важливі інформаційні повідомлення будуть приходити через неї. 

«Зараз всі оператори проводять аналіз того, скільки телефонів зареєстровано в мережі, скільки отримало це повідомлення чи не отримало тощо. До кінця вересня будуть приходити тестові повідомлення, а вже на початку жовтня мешканців сповіщатимуть про оповіщення через цю систему. Є віддалені райони, є сільська місцевість, де тих гучномовців є недостатня кількість. Завдяки такій технології на кожен телефон прийде оповіщення», – сказав він. 

Читайте також: Мешканців Львівщини попереджатимуть про можливі загрози з допомогою sms

Він додав, що нова система дозволяє отримати повідомлення не тільки власнику смартфона, який має певний додаток, але й будь-який телефон, підключений до мобільної мережі, не залежно від оператора. Приходить сповіщення, яке має специфічний звук і вібрацію. Людина бачить, про що її інформують. Перейшовши за посиланням, вона може отримати певні рекомендації щодо своїх дій, як правильно себе поводити і що робити.

Туровцев зауважив, що це буде єдиний сигнал, який сповіщатиме про загрозу. Ніяких додаткових сигналів, чи інших видів систем не передбачено. Також ця система дозволяє обмежити територію оповіщення. 

«Ми можемо вибрати певну територію і сповістити людей конкретно про їхній осередок чи область. Зараз система працює з усіма українськими операторами. Якщо люди приїхали із за кордону, і телефон їхній зареєструвався в українській мережі вони теж будуть отримувати повідомлення», – додав він. 

Нагадаємо, у Центрі протидії дезінформації при РНБО повідомляли про оновлення системи оповіщення щодо різних видів небезпек – повітряної, хімічної, ядерної – в деяких громадах, що запровадили через загострення ядерного шантажу рф. Додамо, під час оголошення повітряної тривоги лунає довгий безперервний сигнал сирени щонайменше 30 секунд. Українців закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і у разі її оголошення негайно перейти до найближчого укриття.

Антоніна Костик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!