Новий вид крадіжок у Львові. Як вберегтися?

4577 0
Уже не вперше в соціальних мережах львів’яни пишуть про новий вид шахрайства – проникнення до помешкання літніх людей та заволодіння їхнім майном. Пропонуємо вам кілька порад, які допоможуть краще дбати про вашу безпеку та безпеку ваших батьків.
фото: www.lviv.tv, lifetips.org.ua, tenews.te.ua, ipress.ua

фото: www.lviv.tv, lifetips.org.ua, tenews.te.ua, ipress.ua

У соціальних мережах (зокрема – у facebook-спільноті «Варта1») уже не вперше з’являється інформація про те, що у Львові шахраї грабують квартири, де мешкають самотні літні люди.

У коментарі Tvoemisto.tv Світлана Добровольська, речниця обласного управління міліції, розповіла, що такий вид шахрайства не є дуже поширеним у Львові, але також має місце. За словами речниці, зазвичай грабіжники вже наперед знають адресу помешкання й хто там живе, часом зловмисники діють групами та використовують різноманітні схеми для обману й виманювання грошей.

Читайте також: Які види шахрайства найпоширеніші у Львові: 8 прикладів

Для того, аби ви та ваші батьки пенсійного віку були більш захищеними, варто пам’ятати про кілька правил:

- ніколи не лишати вхідні двері відчиненими, навіть коли йдете кудись ненадовго, навіть коли хтось є у квартирі;

- завжди перевіряти через вічко у дверях, хто прийшов;

- якщо людина незнайома – попросити її представитися та показати документи, які підтверджують особу;

-  завжди мати при собі або на помітному місці мобільний телефон, у якому заздалегідь збережені номери екстрених служб та родичів;

- ще один варіант – облаштувати у під’їзді чи біля вхідних дверей веб-спостереження;

- не зайвим буде завести пса, який у потрібний момент зможе стати не лише домашнім улюбленцем, а й захисником.

Читайте також: Телефонні аферисти у Львові: містян просять бути обачними

Ще одну пораду адресуємо вже до молодих людей, які живуть окремо від батьків: відвідуйте своїх рідних якомога частіше. Це не лише зробить приємність вашим мамам і татам, а й продемонструє потенційним зловмисникам, що у квартирі чи будинку літні люди не завжди є самі.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!