Обговорили Бахмут і Соледар. Зеленський збирав Ставку

1092 0
Члени Ставки також обговорювали зміцнення Сил оборони за допомогою техніки та озброєння, які надходять від партнерів.
Володимир Зеленський у Львові 11 січня / Фото: Твоє місто

Володимир Зеленський у Львові 11 січня / Фото: Твоє місто

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 12 січня, провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Про це він написав у Facebook.

За словами Зеленського, під час засідання члени Ставки обговорювали ситуацію на основних напрямках фронту. Окрему увагу приділили боям у Бахмуті й Соледарі.

Читайте також: Зеленський у Львові вшанував пам'ять українських воїнів. Відео

«Наголошую: підрозділи, що боронять ці міста, забезпечуватимуться боєприпасами й усім необхідним оперативно та безперебійно», – написав президент.

Він також додав, що члени Ставки розглянули питання зміцнення сил оборони за допомогою техніки та озброєння, які надходять від партнерів. 

Нагадаємо, що 12 січня Володимир Зеленський та президенти Литви і Польщі зустрілися у Львові. Вони обговорили подальшу гуманітарну та військову підтримку України. Гітанас Науседа заявив, що Литва надасть Україні системи протиповітряної оборони і зенітні ракетні комплекси, що посилить захист від ворожих дронів. Президент Польщі додав, що Збройні Сили України роблять усе можливе, захищаючи державу, але їм потрібно більше допомагати технікою. На питання про те, чи передадуть України танки Leopard, Дуда пообіцяв, що Україна отримає роту німецьких танків. За його словами, вони будуть передані Україні у рамках міжнародної коаліції.

Президент Зеленський під час візиту до Львова також провів координаційну нараду стосовно безпекової ситуації у північно-західних областях України.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!