Оформлення паспорта та номера платника податків одночасно. Хто і як може скористатись новою послугою

504 0
Щоб скористатися сервісом, потрібно підготувати пакет документів.
Умовне фото / Unsplash

Умовне фото / Unsplash

В Україні відтепер можна одночасно оформити паспорт та номер платника податків. Така послуга доступна для тих, хто досяг 14-річного віку та вперше отримує такі документи. Про це повідомили у Кабміні, детально пояснивши, як скористатись можливістю.

«Послуга передбачає оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки з одночасним присвоєнням їй реєстраційного номера облікової картки платника податків. Але лише за умови, що дитина має зареєстроване місце проживання», – йдеться у повідомленні.

Як скористатись сервісом

Щоб скористатися сервісом, потрібно підготувати пакет документів для оформлення паспорта і звернутися до територіального органу/підрозділу ДМС.

Із собою треба мати:

  • свідоцтво про народження або документ, що підтверджує факт народження;

  • оригінали документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу батьків або одного з них;

  • довідку про реєстрацію особи громадянином України (для особи, батьки/один із батьків якої на момент її народження були іноземцями/особами без громадянства. Або у разі набуття особою українського громадянства вже на території України);

  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон (для особи, яка постійно проживає за кордоном).


Документи будуть готовими не пізніше, ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети.

Нагадаємо, львівʼянин Святослав Літинський отримав український паспорт, який заповнено лише українською мовою, без дублювання даних російською. Він виграв суд у справі щодо вилучення сторінки російською мовою із українського паспорта.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!