Окупанти кілька разів за день обстріляли Запорізьку АЕС, – Енергоатом

1273 0
Унаслідок можливої катастрофи на Запорізькій АЕС зона радіаційного забруднення складе 2 млн км кв, а радіаційне ураження отримає 1 млн людей і не лише в Україні.
Фото: Енергоатом

Фото: Енергоатом

Російські війська сьогодні, 11 серпня, кілька разів за день обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Удень зафіксували п'ять «прильотів» у районі комендатури станції та стільки ж – у районі пожежної частини. Про це повідомляє Енергоатом.

Проте, після цього, обстріли продовжилися. О 17:50 год. компанія повідомила про ще один обстріл району розташування ЗАЕС. Обстріляли пожежну частину, розташовану на території станції та призначену для її захисту від пожеж у разі надзвичайних ситуацій.

Читайте також: Спровокована росією аварія на ЗАЕС буде фактично застосуванням росією ядерної зброї, – Зеленський

«Таким чином, окупанти продовжують методично руйнувати інфраструктуру самої атомної електростанції, найбільшої в Україні і Європі, її міста-супутника та екстрених служб», – йдеться у повідомленні.

Постраждалих від обстрілу немає.

Близько шостої вечора Енергоатом повідомив про ще один обстріл. На цей раз загарбники влучили «зовсім недалеко від першого енергоблоку». Вони пошкодили насосну станцію господарсько-побутових стоків. Поблизу зафіксовано велике задимлення.

«Ситуація загострюється, адже поруч розташовані джерела випромінювання та пошкоджено кілька радіаційних датчиків», – повідомили в Енергоатомі.

Читайте також: Обстріл Запорізької АЕС завдав шкоди станції, але радіація в нормі, – МАГАТЕ

Станом на вечір, ситуація в промисловій зоні Енергодара, де розташовані підприємства, і, зокрема, Запорізька АЕС, Запорізька ТЕС, все ще залишиться гострою. Обстріли то вщухають, то починаються знову.

Як зазначила очільниця Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, внаслідок можливої катастрофи на Запорізькій АЕС зона радіаційного забруднення складе 2 млн км кв, а радіаційне ураження отримає 1 млн людей і не лише в Україні.

Нагадаємо, що радниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів Лала Тарапакіна повідомляла, що наслідки аварії на Запорізькій АЕС можуть бути вдесятеро потужніші, ніж на ЧАЕС.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!