Окупанти намагаються вести наступ відразу по кількох напрямках, – Генштаб ЗСУ

825 0
На Донеччині та Луганщині українські захисники за минулу добу знищили 19 танків та 20 бойових броньованих машин.
Український військовий/Уніан

Український військовий/Уніан

Противник не припиняє наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановити повний контроль над територією Донецької, Луганської та Херсонської областей та утримати сухопутний коридор між цими територіями та окупованим Кримом. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Читайте також: Які ракети запускає росія на Львівщину і чому не всі вдається збити

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямку обстановка без суттєвих змін. Зберігається загроза нанесення з території білорусії ракетних та авіаційних ударів по українських об’єктах.

Визначені підрозділи збройних сил рф продовжують виконувати завдання з прикриття ділянки українсько-російського кордону у Брянській і Курській областях.

На Слобожанському напрямку противник зосередив основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ у бік державного кордону України на північ та північний схід від міста Харків. Ворог здійснював артилерійські обстріли у районах населених пунктів Прудянка, Слатине та Циркуни. Для посилення оборони в районі населеного пункту Козача Лопань  ворог проводив заходи з інженерного обладнання позицій.

На Ізюмському напрямку противник зосереджував основні зусилля на підготовці до продовження наступу на напрямках Ізюм-Барвінкове та Ізюм-Слов’янськ. З метою посилення угруповання з території рф ворог передислокував дві батальйонні тактичні групи зі складу 35-ї загальновійськової армії у визначені райони. Здійснював артилерійські обстріли позицій підрозділів Сил оборони.

Для уточнення положення наших військ противник продовжував ведення повітряної розвідки у районах населених пунктів Ізюм та Кам’янка.

На Донецькому напрямку угруповання окупаційних військ продовжує наступальні дії на Лиманському, Попаснянському, Сєверодонецькому та Авдіївському напрямках.

На Курахівському напрямку за підтримки артилерії ворог намагається відновити наступальні дії у напрямку населеного пункту Новомихайлівка.

Читайте також: Волонтери терміново збирають кошти на пластини для бронежилетів військовим. Як допомогти

На Лиманському напрямку в результаті штурмових дій противник захопив північну околицю Шандриголове.

На Маріупольському напрямку продовжує блокувати наші підрозділи у районі заводу «Азовсталь». За підтримки вогню артилерії та танків проводить штурмові дії. Противник продовжує підвозити озброєння, військову техніку, боєприпаси, паливно-мастильні речовини для забезпечення потреб угрупування військ на зазначеному напрямку.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках угрупування військ окупантів за підтримки авіації завдає ударів по військових та цивільних об’єктах, проводить перегрупування і посилення підрозділів, нарощує систему вогневого ураження та матеріально-технічного забезпечення.

На Криворізькому напрямку з метою виявлення позицій підрозділів Збройних Сил України противник застосовував БпЛА «Орлан-10».

На Бессарабському напрямку обстановка залишається напруженою. Збройні формування в Придністровському регіоні Республіки Молдова та підрозділи оперативної групи російських військ перебувають у бойовій готовності «Повна».

Кораблі чорноморського флоту рф в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання з ізоляції району ведення бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку.

Читайте також: (Не) їдуть без екіпіровки. Чи забезпечує держава військового всіи необхідним

За попередню добу зенітно ракетними підрозділами Повітряних Сил було уражено один вертоліт Мі-28Н, сім БпЛА типу «Орлан», два БпЛА типу «Форпост» та дві крилаті ракети. Додатково два БпЛА типу «Орлан» було знищено зенітними ракетними підрозділами Сухопутних військ.

На території Донецької та Луганської областей українські захисники за минулу добу відбили 9 атак ворога, знищили 19 танків, 20 одиниць бойової броньованої техніки, 4 спеціальних броньованьованих автомобілів, 6 автомобілів та одну одиницю спеціальної інженерної техніки противника.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення російські війська втратили близько 25 100 осіб, зокрема, за попередню добу українські бійці ліквідували орієнтовно 200 вояк рф.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!