Окупанти в Бучі вбили щонайменше 320 людей, – мер міста

1821 0
Жертвою росіян стала навіть вагітна жінка.

За час окупації міста Буча в Київській області російські окупаційні війська вбили там щонайменше 320 людей. Про це повідомив міський голова Анатолій Федорчук у коментарі ВВС. 

За словами чоловіка, він на власні очі бачив, як окупанти стратили кількох людей.

«Було три цивільні машини, які намагалися евакуюватися в бік Києва. Їх по-звірячому розстріляли. Була вагітна жінка, чоловік якої кричав, просячи не стріляти, але вони просто по-звірячому застрелили», – розповів мер Бучі. 

Читайте також: Папа Римський розгорнув український прапор з Бучі і засудив звірства росіян 

Крім того, за словами Федорука, російські війська полювали на місцевих політиків під час окупації частини передмість столиці України.  

Нагадаємо, раніше з території Київської області вивезли вже 410 тіл вбитих мирних мешканців. Їх будуть оглядати судмедексперти, щоб задокументувати злочини, які вчинили російські військові. Про це 3 квітня заявила Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова. 

Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого міста Буча, Гостомель, Ірпінь під Києвом стали одними з ключових точок протистояння з окупантами. 2 квітня київську область було звільнено від росіян. Після цього стало відомо про масові зґвалтування та вбивства мирних громадян України загарбниками.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!