Львів'яни обурюються, що опитування від президента проводять діти

1466 0
Участь неповнолітніх у волонтерстві правомірна, якщо згоду на неї дали батьки чи опікуни.
Фото: Фейсбук Varta1

Фото: Фейсбук Varta1

Користувачі соцмереж обурюються, що опитування від президента Володимира Зеленського у день виборів проводять діти. Утім уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова заявила, що дітей до цієї роботи залучили законно, адже вони волонтери.

«Виходить хлопчина з-поза школи з урночкою. Каже сховався від дощу. Каже – волонтер. Щодо волонтерства, то йому ще не заплатили, але мають. Має 17 років», – пише львів'янин Юрій Волощак.

Відреагувати на те, що до опитування залучають неповнолітніх закликає нардепка Ірина Геращенко.

«Дитині 14 років! Залучена до псевдоопитування Зеленського. Я публічно звертаюся до омбудсмена людмила денисова, дитячого омбудсмена Микола Кулеба негайно надати цьому правову оцінку. Зрозуміло, що діти пішли працювати за 1000 гривень не від хорошого життя», – пише вона у мережі фейсбук. 

Людмила Денісова у свою чергу наголошує, що Президент України неодноразово заявляв, що опитування буде добровільним, а особи, що його проводитимуть є волонтерами.

«Волонтерами можуть стати громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, які є дієздатними. Особи віком від 14 до 18 років здійснюють волонтерську діяльність за згодою батьків (усиновлювачів), прийомних батьків, батьків-вихователів або піклувальника», – йдеться у повідомленні на офіційному сайті омбудсмена. 

Згідно із законом, волонтерська діяльність є формою благодійної діяльності.

Таким чином, участь неповнолітніх дітей у волонтерстві правомірна, якщо згода на неї дана батьками або іншими законними представниками дитини, а сама волонтерська допомога є добровільною та безоплатною.

За даними «Чесно», інтерв'юери, отримують за роботу близько тисячі гривень.

За даними громадської мережі «Опора», інтерв’юери, що проводять опитування від Президента, присутні біля 55% виборчих дільниць в Україні, найбільше на Півдні України, але найменше – на Заході.

Опитування мало би відбуватися на всіх дільницях. У Галицькому районі Львова на виборчій дільниці №461851 сьогодні не було представника, який би пропонував відповісти на 5 запитань від президента.

Нагадаємо, що напередодні виборів 2020 президент Зеленський анонсував всенародне опитування, де українців проситимуть відповісти анонімно на 5 запитань. За даними громадської мережі «Опора», на організацію опитування президента Володимира Зеленського у день виборів витратили орієнтовно 103 мільйони гривень. Опитування має профінансувати партія «Слуга народу». 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!