На правах реклами

Особливості використання демо-рахунку на ринку Форекс

1992 0
Відкрити демо-рахунок зовсім не важко – для цього достатньо лише вибрати брокерську компанію, відвідати її офіційний сайт, натиснути на кнопку "Відкрити демо-рахунок" (або їй подібну), після чого просто слідувати інструкціям. У кожної брокерської компанії є свої особливості відкриття демо-рахунку, але всіх їх об'єднує одне – це відсутність складності даного процесу. Щоб успішно відкрити демо-рахунок, від вас не потрібно ні спеціальних знань, ні навичок.
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Інше питання полягає в тому, чи так необхідний трейдеру цей демо-рахунок, або ж краще не витрачати на нього свій час, а відразу переходити до торгівлі на реальні гроші? Відповісти на це питання можна однозначно – даний рахунок вкрай необхідний для новачків, адже він дозволяє відчути торговельний процес, краще ознайомитися з торговим терміналом і всіма його можливостями, а також навчитися краще розбиратися в торгівлі. Крім того, саме на демо-рахунку свої стратегії тестують як новачки ринку, так і професіонали. Пояснити це досить просто – без тестування стратегії здатні привести до серйозних збитків, а на forex trading demo трейдер повністю від них захищений, адже там він працює з віртуальною валютою.

Відповідно, головна перевага, якою володіє тренувальний аккаунт - 100% гарантія відсутності втрат. Однак тут є дві сторони медалі, адже основним недоліком використання цього рахунку вважається неможливість трейдера заробити гроші, і на особистому досвіді відчути смак перемоги, "запах" перших зароблених коштів.

І все ж, нерозумно сперечатися з тією користю, яку приносить трейдерам використання демонстраційного рахунку, адже саме на ньому всі трейдери вчаться здійснювати операції на ринку, виставляти ордери, використовувати свої торгові стратегії. Але чи є торгівля на демо 100% аналогом реальної торгівлі на фінансових ринках? Аж ніяк. Адже в ній відсутня головна складова – це емоції. Через емоції трейдери часто втрачають свої гроші, тому намагаються укладати угоди у відповідності з правилами мані-менеджменту і своєї торгової системи, отримуючи найважливіший досвід реальної торгівлі. На демо-рахунку всього цього немає, і трейдер точно знає – наскільки б погане рішення він не прийняв, це ніяк не відіб'ється на його фінансовому стані. Тому операції на демонстраційному рахунку часто укладаються навмання, тільки б скоріше позбутися від відкритої позиції. Все це не найкращим чином позначається на торговій дисципліні, адже коли трейдер перейде на реальний рахунок, його звички залишаться, тільки там йому доведеться миритися з великими втратами, адже ринок рідко прощає помилки.

Щоб відчути вищезгаданий смак перемоги, і заробити нехай і мінімальні, але все ж реальні гроші, багато брокерських компаній пропонують клієнтам відкрити центові рахунки. По суті, вони поєднують в собі кращі характеристики демо-рахунку і реального торгівельного рахунку, тільки заробіток і втрати тут обчислюються в центах. У разі прийняття невірного рішення трейдер не втратить багато грошей, максимум пару доларів, а при перемозі може отримати перший прибуток. Але найважливіше – він навчиться цінувати гроші і не брати на себе невиправдано високі ризики, а це навичок, без якого в реальній торгівлі просто нічого робити.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!