На правах реклами

Як диверсифікувати ризики на ринку Форекс

1535 0
Напевно ви замислювалися над тим, як мінімізувати свої ризики на ринку Форекс. Це може здатися дивним, але збитки є невід'ємною частиною торгівлі в цілому. Тому, при складанні власної стратегії, не забувайте брати до уваги цей важливий момент і серйозно відноситись до контролю ризиків. Для цієї мети в розпорядженні будь-якого трейдера є добре знайомий і перевірений інструмент – ордер стоп-лосс.
ФОто: VseProGroshi.com.ua

ФОто: VseProGroshi.com.ua

У тому випадку, якщо в операції задіяно занадто багато власного капіталу, краще відмовитися від неї зовсім. Експерти і професійні гравці переконані, що максимально допустима величина збитків на депозиті не повинна бути вище його третьої частини. Тому, якщо ви були змушені понести такі втрати, доведеться заробити не менше 50%, щоб вийти на попередній рівень.

Але яким чином розподілити ризикову складову, щоб скоротити збитки або компенсувати їх за рахунок наступного прибутку? Порада в цьому випадку досить проста – слід диверсифікувати свої інвестиції на ринку forex. Напевно ви знайомі з народною мудрістю: «Не варто класти всі яйця в одну корзину».

Варто убезпечити в цілому всі свої заощадження. Досвідчений гравець сприймає торговий рахунок як інвестиції, прибутковість по яких контролюється ним особисто. Тому слід дуже грамотно розпоряджатися цим активом, розуміючи, що компенсувати понесені в результаті невмілої торгівлі збитки буде досить проблематично.

Для того щоб гравцеві було простіше вийти в профіт, найкраще розподілити портфель за різними ПАММ-рахунками. Чим більше їх буде, тим менше шанс опинитися в підсумку в мінусі.

У новачків може виникнути питання: «Чому потрібно вкладати гроші в різні рахунки, коли можна вибрати один, самий прибутковий, і розмістити на ньому всю суму?». Справа в тому, що принцип диверсифікації як раз і полягає в тому, щоб розподіляти свої ризики в різних напрямках. Якщо ви втрачаєте в прибутковості по одному активу, прибуток по другому обов'язково компенсує цей недолік. У свою чергу, очікуваний рівень дохідності за наявності кількох рахунків буде попереднім, а інвестиційні ризики вдасться істотно скоротити.

Але і тут слід діяти усвідомлено і з розумінням справи. Не вибирайте два однакових ПАММ-рахунки, оскільки рівень прибутку запросто може змінитися не в вашу сторону. Найкраще вдасться оцінити величину дохідності за історичними даними рахунку. Коли крива прибутковості згладжена або є занадто короткою, краще віддати перевагу іншому варіанту. Благо, на ринку Форекс вистачає вигідних пропозицій та прибуткових ПАММ-портфелів.

ТЕГИ: Форекс

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!