Освітяни Львівщини вийдуть на акцію протесту. Які вимоги

1705 0
Вважають, що зміни, внесені в бюджет без погодження освітян, мають переглянути.
Photo by Dan Dimmock on Unsplash

Photo by Dan Dimmock on Unsplash

Освітяни обласних закладів освіти завтра, 21 грудня, вийдуть на акцію протесту під сесію Львівської обласної ради. Перед цим вони опублікували заяву спільноти про фінансування закладів освіти обласного підпорядкування у 2022 році. Відповідне звернення опублікував заступник голови Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Мар’ян Калин.

Йдеться про те, що 17 грудня цього року бюджетна комісія Львівської облради схвалила зміни до проєкту рішення «Про обласний бюджет Львівської області на 2022 рік». Зазначені зміни передбачають зменшення фінансування для закладів освіти, що перебувають в підпорядкуванні області на 267 млн грн.

Читайте також: Що буде із зарплатами вчителів у 2021 році. Пояснення Міносвіти

«Зменшення обсягу фінансування на 2022 рік буде катастрофічним для закладів освіти на неминуче призведе до скорочення працівників, зменшення їхніх заробітних плат, погіршення умов праці та можливих проблем з постачанням і оплатою за енергоносії. Рішення бюджетної комісії ЛОР не відповідає рішенню Комісії з питань освіти, науки та інновацій ЛОР щодо проєкту бюджету на 2022 рік та суперечить напрацьованим прогнозним показникам видатків у проєкті бюджету, погодженого з голвним розпорядником коштів – департаментом освіти і науки ЛОДА», – йдеться в заяві освітян.

Окрім цього, сьогодні відбулося позачергове засідання комісії освіти, науки та інновацій Львівської облради, за результатами якої мають скликати бюджетну комісію та переглянути зміни, що внесли в бюджет без погодження освітян.

Читайте також: Де найкраще вчать англійську та математику. Рейтинг шкіл Львові та ОТГ

«Наша комісія одноголосно вважає, що не можна знімати ні копійки з заробітних плат освітян та утримання закладів освіти, які є на балансі облради. Сподіваємось, що завтра в сесійну залу буде внесено бюджет, який не вб'є освіту...»,каже голова комісії освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради з фракції «Голос» Іванна Герус.

Освітяни зберуться на протест завтра, 21 грудня, о 9:30 на вул. Винниченка, 16 до сесії обласної ради, де якраз мали б розглядати проєкт бюджету Львівщини на наступний рік. Загалом вони вимагають: провести позачергове засідання бюджетної комісії ЛОР, на якому розглянути питання про повернення 267 млн грн у проєкт бюджету Львівщини на 2022 рік на видатки для закладів освіти. Також винести на сесію проєкт рішення «Про обласний бюджет Львівської області на 2022 рік» в обсягах видатків для закладів освіти не менше, що передували рішенню бюджетної комісії 17 грудня 2021 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!