Папа Франциск закликав святкувати Різдво «скромніше», а заощаджене – відправити Україні

1001 0
Папа закликав робити конкретні вчинки солідарності.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

Папа Римський Франциск закликав цьогоріч зменшити рівень витрат на святкування Різдва, а заощаджене – відправити на допомогу українському народу.

Джерело: Vatican News 

Під час загальної аудієнції Папа Франциск наголосив, що в Україні багато страждань, а люди потребують допомоги через сильний холод, відсутність лікарів та медичних закладів, голод тощо. Він закликав робити конкретні вчинки солідарності.

Читайте також: Папа Франциск порівняв війну росії в Україні з Голодомором

«Я хотів би звернути увагу на Різдво, що наближається, на святкування. Святкувати Різдво, влаштовувати свято — прекрасно. Але знизьмо трохи рівень так званих видатків на Різдво, проведімо скромніше Різдво, зі скромнішими подарунками», – сказав Франциск.

Він запропонував відправляти заощаджене українцям, які цього потребують.

«Не забуваймо: Різдво – так, у мирі з Господом –так, але з українцями в серці. І зробімо цей конкретний жест для них», – закликав Папа Римський.

Нагадаємо, 7 грудня мер Львова Андрій Садовий зустрівся у Ватикані із Папою Римським Франциском. Він подарував йому дерев’яний хрест із уламком російської ракети, що витягнули із 13-річної дівчинки.Також нещодавно глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав подарував Папі Римському Франциску шматок російської міни, що пошкодила фасад греко-католицького храму в Ірпені. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!