Київ

Папа Римський отримав «Бучанську монету», яка символізує нескореність українців

841 0
Посол Ватикану передав бучанську пам’ятну монету Папі Римському.
Фото: Бучанська міська рада / Facebook

Фото: Бучанська міська рада / Facebook

Папа Римський отримав «Бучанську монету», яку 5 червня під час візиту до Бучі вручили його послу, кардиналові Маттео Дзуппі. Світлинами з Франциском поділилися у Telegram-каналі Бучанської міськради.

Пам’ятну монету послу Ватикана вручив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко. На ній зображений один із траурних символів міста – Храм Святого Апостола Андрія Первозванного, на території якого під час російської окупації були поховані 119 мирних мешканців.
 
 
 
Нагадаємо, раніше Бучу відвідав колишній віцепрезидент США Майк Пенс, який балотується від Республіканської партії на президентських виборах 2024 року.
 
Додамо, днями у місті відкрили меморіал, присвячений жертвам російської окупації. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!