Папа Римський прокоментував благословення одностатевих пар

995 0
Папа Римський зазначив, що «Господь благословляє усіх», хто приходить до нього.
Папа Римський / умовне фото

Папа Римський / умовне фото

Папа Римський Франциск прокоментував декларацію Дикастерії віровчення «Fiducia Supplicans» про благословення одностатевих пар. Він вважає, що люди, які чинили опір цьому рішенню, не зрозуміли його суті та зробили «потворні висновки». Про це повідомили в Reuters, посилаючись на заяву понтифіка у програмі «Che Tempo Che Fa» на італійському каналі. 

«Іноді рішення не приймаються, але в більшості випадків це відбувається тому, що їх не розуміють. Якщо вам не подобається рішення, говоріть про це, висловлюйте сумніви, беріть участь у братній дискусії. Так усе розвивається. Небезпека полягає в тому, що якщо мені щось не подобається і я вкладаю це у своє серце, я стаю супротивником і роблю огидні висновки. Це і сталося з нещодавнім рішенням про благословення для всіх», – прокоментував Папа.

Читайте також: Папа Римський визнав свої коментарі щодо росії помилковими

Водночас Папа Римський зазначив, що «Господь благословляє усіх», хто приходить до нього.

Нагадаємо, що нещодавно Ватикан дозволив священникам благословляти одностатеві пари, але не проводити для них вінчання або будь-які шлюбні обряди.

Натомість в Українській Греко-Католицькій Церкві також висловилися щодо декларації Дикастерії віровчення «Fiducia Supplicans» про благословення одностатевих пар, зазначивши, що вона стосується лише Латинських католиків, а не Східної Католицької Церкви. 

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!