Папа Франциск сказав, хто зацікавлений у війні в Україні

1625 0
Папа назвав український народ мучеником.
AP Photo

AP Photo

Папа Римський Франциск заявив, що у війні в Україні зацікавлені торговці зброєю. При цьому він назвав український народ мучеником. Про це понтифік сказав під час спілкування з журналістами в літаку під час перельоту з Марселя до Риму, повідомяє Vatican News.

«Ця війна, мені спадає на думку, зумовлена не лише російсько-українською проблемою, але й продажем зброї, торгівлею зброєю», – сказав він.

Читайте також: Чи зрозумів Папа, що відбувається в Україні? Про візит кардинала у москву, війну, МП

Також він відзначив, що сьогодні найприбутковішими є інвестиції у заводи, що виготовляють зброю.

«Український народ – це народ-мученик, який має історію, переповнену мучеництвом, історію, яка викликає біль. Це не вперше він страждає: в часи Сталіна він багато-багато вистраждав», – заявив Папа.

Він додав, що не треба «гратися з мучеництвом цього народу» і слід допомогти йому розв’язати ці справи в найреальніший можливий спосіб.

«Тепер я бачив, що якась країна робить крок назад, не дає зброю, й починається процес, де напевно мучеником буде український народ. І це погано!», – сказав Франциск.

Читайте також: Папа Римський визнав свої коментарі щодо росії помилковими

Керівник прес-служби Ватикану Маттео Бруні після слів глави Римо-католицької церкви пояснив, що вони були частиною міркувань понтифіка щодо наслідків торгівлі зброєю.

«Папа в такий спосіб підкреслив, що ті, хто торгує зброєю, ніколи не розплачуються за наслідки свого вибору, а залишають розплату народам-мученикам, таким як українці», – сказав він.

Нагадаємо, Папа Франциск засудив використання зброї проти цивільних цілей. Це сталося наступного дня після того, як росіяни атакували Львів дронами і знищили склад гуманітарної допомоги Карітас-Спес.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!