Удар росіян по складу у Львові знищив 300 тонн гуманітарної допомоги, – координаторка ООН

839 0
Склад, де було близько 300 тонн гуманітарної допомоги, вигорів вщент.
Фото: ДСНС у Львівській області

Фото: ДСНС у Львівській області

Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун засудила сьогоднішній російський удар по Львову, через який згорів гуманітарний склад із 300 тоннами допомоги. Про це йдеться в її заяві.

«Я найрішучіше засуджую російський удар, внаслідок якого сьогодні вранці було зруйновано склад неурядової організації «Карітас-Спес» у Львові, на заході України. Життєво важливий гуманітарний об’єкт, де було близько 300 тонн гуманітарної допомоги, вигорів вщент», – каже вона.

Деніз Браун зазначила, що впродовж року удари по гуманітарних об’єктах посилились, що впливає на тих, хто вже потерпає від жахливих наслідків війни. Також координаторка ООН додала, що гуманітарні співробітники, установи та активи захищені міжнародним гуманітарним правом, а удари по них суворо заборонені.

Нагадаємо, ворожі «шахеди», які атакували Львів цієї ночі, поцілили у комерційні складські приміщення. Під завалами знайшли тіло загиблого чоловіка, який працював на складі. Збитки становлять сотні мільйонів гривень. Як повідомив депутат Львівської міськради Євген Бойко, днями цю гуманітарну допомогу через Кардинала Краєвського передали місту з Ватикану.

Детальніше про наслідки ракетної атаки читайте тут.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!