Україна

Папа Римський закликав країни, які воюють, сісти за стіл переговорів

489 0
Папа заявив, що мир, досягнутий шляхом переговорів, краще, ніж нескінченна війна.
ПАПА ФРАНЦИСК / ФОТО: GETTY IMAGES

ПАПА ФРАНЦИСК / ФОТО: GETTY IMAGES

Папа Римський Франциск закликав до миру в усьому світі на тлі триваючих воєн в Україні та Газі, заявивши, що мир, досягнутий шляхом переговорів, краще, ніж нескінченна війна. Про це Папа Римський сказав в інтерв'ю CBS News, пише Європейська правда.

«Будь ласка. Країни, що воюють, всі ви, припиніть війну. Сядьте за стіл переговорів. Шукайте миру», – сказав Папа. 

Зазначимо, Понтифік часто говорить про війну між Ізраїлем і ХАМАС у своїх зверненнях. На початку цього місяця під час Великодньої недільної меси він виступив з рішучим закликом до припинення вогню в Газі і обміну полоненими між росією і Україною.

Читайте також: «Це найбільший скандал». Експерт про Папу та кампанію проти України

У середу він сказав, що щодня телефонує парафіянам у Газі, щоб почути, що вони переживають.

«Вони розповідають мені, що відбувається. Це дуже важко. Дуже, дуже важко. І їжа надходить, але їм доводиться за неї боротися», – сказав Франциск.

На запитання, чи може він допомогти в переговорах про мир, він відповів: «Я можу молитися. Я молюся. Я багато молюся».

Нагадаємо, Папа Римський неодноразово закликав до мирних переговорів між Україною та рф. 

Яким є релігійний ландшафт світу; як варто сприймати останні заяви Папи Римського і як світ реагує на них; чому московська церква продовжує свою діяльність в Україні; в який спосіб Україна може дати раду в цих непростих ситуаціях; про послання Синоду УГКЦ, яке пояснює ідеологічні корені російської агресії та неможливість перемовин із агресором, Tvoemisto.tv розповів Анатолій Бабинський, доктор філософії, дослідник історії Церкви. Читайте за посиланням

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!