Папа Римський знову закликав до мирних переговорів з росією

770 0
Папа заявив, що треба докладати всіх зусиль, щоб говорити і вести переговори.
ПАПА ФРАНЦИСК / ФОТО: GETTY IMAGES

ПАПА ФРАНЦИСК / ФОТО: GETTY IMAGES

Папа Римський Франциск після хвилі критики у бік його позиції щодо війни в Україні повторив свій заклик до мирних переговорів з Росією. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Vatican News.

У своїй щотижневій аудієнції у Ватикані понтифік згадав жителів «мученицької України і Святої Землі, Палестини, Ізраїлю, які так сильно страждають від жахів війни». 

«Ніколи не забуваймо, що війна – це завжди поразка. Ми не можемо рухатися вперед під час війни. Ми повинні докладати всіх зусиль, щоб говорити і вести переговори». – сказав Папа.

Читайте також: «Це найбільший скандал». Експерт про Папу та кампанію проти України

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск у записаному в лютому інтерв’ю заявив, що Україна повинна мати відвагу підняти білий прапор та почати переговори з країною-агресором. Згодом у Ватикані пояснили слова Папи – він закликає до припинення вогню та відновлення переговорів, а не капітуляції України.

Згодом на це відреагував глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук – він переконаний у здатності українців вистояти проти російської агресії, нікому й на гадку не спадає здатися.

Зокрема, Посол України у Ватикані планує зустрітися з Папою Римським, щоб донести «кілька моментів, які є базовими». 

Яким є релігійний ландшафт світу; як варто сприймати останні заяви Папи Римського і як світ реагує на них; чому московська церква продовжує свою діяльність в Україні; в який спосіб Україна може дати раду в цих непростих ситуаціях; про послання Синоду УГКЦ, яке пояснює ідеологічні корені російської агресії та неможливість перемовин із агресором, Tvoemisto.tv розповів Анатолій Бабинський, доктор філософії, дослідник історії Церкви. Читайте за посиланням

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!