Київ

Паркінг на Оболоні за 120 млн. Активісти пропонують 4 інші варіанти для його будівництва

1788 0
Ініціативна група місцевих жителів виступає за облаштування парку на Прирічній.
Фото: Facebook/Парк Прирічна

Фото: Facebook/Парк Прирічна

Жителі Оболоні, які виступають проти будівництва паркінгу за 120 млн грн на вулиці Прирічній, пропонують 4 альтернативні варіанти для нього, які не потребують знищення зеленої зони. Про це пишуть активісти Почайної, які виступають за створення на тому місті парку Прирічний.

Активісти вказують на 4 альтернативні ділянки для будівництва багаторівневого паркінгу для відвідувачів парку Наталка. Три з них розташовані у 3-7 хвилинах ходьби пішки.

1) Пр. Володимира Івасюка, 2 (кадастровий номер: 8000000000:78:094:0017).

Розташований за три хвилини пішки від парку Наталка. Місце розташоване на в’їзді в Оболонський район і може стати перехоплюючим паркінгом для відвідувачів з лівого берега, і тих, хто їде з Подолу.

 

2) Перетин вул. Приозерної та пр. Володимира Івасюка (кадастровий номер: 8000000000:78:121:0052).


За п’ять хвилин пішки від парку. Колишній паркувальний майданчик де заплановане будівництво чергового торгівельного центру.

3) Пр. Володимира Івасюка, 8-а (кадастровий номер: 8000000000:78:094:0006).

Нині поруч будується школа та спроєктовано під’їзд до ділянки. Такий паркінг можуть використовувати не лише відвідувачі парку, а й батьки школярів. На ділянці знаходиться занедбана поливальна станція, яка невідомим чином була виведена з комунальної власності.

Цю землю хоче одержати ТОВ «Сан Сігма» під будівництво багатоповерхівки.

4) Розворотне кільце на на перетині вулиць Північної та Прирічної та (кадастровий номер: 8000000000:78:132:0016).

Це велика земельна ділянка на місці існуючої парковки.

Активісти також зазначають, що зелена зона на ділянці, де наразі київська влада планує будувати трирівневий паркінг, регулярного підтоплюється.

Згідно з інформацією Державного земельного кадастру, на цій ділянці на 16 га значиться земля з цільовим призначенням під житлову багатоквартирну забудову.

«Землю під парк за 5 років оформити не змогли! А от під паркінг документи чиновники КМДА підготували за декілька місяців», - дивуються місцеві жителі.

Нагадаємо, на вулиці Прирічній, що неподалік від Оболонської набережної, планують побудувати підземно-наземний паркінг за 120 мільйонів гривень. Про це ідеться у проєкті змін до бюджету Києва на 2023 рік.

В КМДА наполягають, що паркінг збудують у рамках облаштування великої рекреаційної зони, у яку увійде парк «Наталка», набережна та острів Оболонський. Аби відвідувачі змогли залишити свої автівки та за потреби мали доступ до укриття.

Водночас київські активісти називають будівництво «надзвичайно дорогим проєктом» і ставлять його доцільність під сумнів.

Зокрема дивним є те, що паркінг нібито для відвідувачів зони відпочинку планують звести на відстані 2,5 км від неї. Також кияни підозрюють, що за будівництвом величезного паркінгу можуть стояти плани зведення ЖК на березі затоки Собаче Гирло.

Як повідомила місцева ініціативна група, що виступає за створення на цьому місці парку, вздовж Прирічної вулиці почалась вирубка дерев.

Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!