Київ

На столичній Оболоні почали зрізати дерева на місці, де планують дворівневий паркінг

1086 0
Ініціативна група місцевих жителів виступає за облаштування парку на Прирічній.
Візуалізація паркінгу на Прирічній. Фото: КМДА

Візуалізація паркінгу на Прирічній. Фото: КМДА

Почалася вирубка дерев у зеленій зоні вздовж вулиці Прирічної, де може з’явитися або автомобільний паркінг. Про це повідомила ініціативна група місцевих жителів, яка хоче, аби тут було облаштовано Парк Прирічна.

Поблизу будується пішохідний міст на Оболонський острів, а вздовж Прирічної вулиці, за планами київської влади, з’явиться підземно-наземний паркінг.

«Під виглядом санітарної очистки вже було зрізано декілька дерев. Громада прекрасно розуміє, що для початку будівництва паркінга (на 750 автомобілів!) на зеленій зоні, треба “прорубити” дорогу для будівельної техніки. А це ризик знищення десятків здорових дорослих дерев», — повідомляють у об’єднанні.

Нагадаємо, на вулиці Прирічній, що неподалік від Оболонської набережної, планують побудувати підземно-наземний паркінг за 120 мільйонів гривень. Про це ідеться у проєкті змін до бюджету Києва на 2023 рік. Водночас київські активісти називають будівництво «надзвичайно дорогим проєктом» і ставлять його доцільність під сумнів. Зокрема дивним є те, що паркінг нібито для відвідувачів зони відпочинку планують звести на відстані 2,5 км від неї. Також кияни підозрюють, що за будівництвом величезного паркінгу можуть стояти плани зведення ЖК на березі затоки Собаче Гирло.

Станіслав Нестеренко



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!