Пенсії в Україні. Хто отримуватиме додатково 660 гривень

2442 0
На збільшення пенсії можуть розраховувати не всі пенсіонери.
ФОТО: PHYSICSWORLD.COM

ФОТО: PHYSICSWORLD.COM

В Україні з 1 грудня перерахують прожитковий мінімум для непрацездатних. Це вплине на розмір мінімальної пенсії, яка зросте на 66 грн, а максимальна – на 660 грн. 

Джерело: бюджет Пенсійного фонду, заява Міністерства соціальної політики

Читайте також: Пенсіонери додаткову грошову допомогу можуть отримати у відділеннях «Укрпошти»

Зокрема, прожитковий мінімум у останній місяць року підвищать для пенсіонерів із 2027 до 2093 грн, як результат:

  • мінімальну пенсію збільшити на 3,5% – до 2093 грн;
  • максимальну пенсію збільшать із 20 270 до 20 930 грн;

 

«Також заплановано перерахунок усіх пенсій та допомоги вже у грудні, коли в нас вкотре зросте на 3,5% прожитковий мінімум», – йдеться в повідомленні.

Однак на збільшення пенсії можуть розраховувати не всі пенсіонери, а лише:

  • ті, хто за формулою заробив на пенсію, розмір якої менший за мінімальну. Фактично, вони отримують мінімальну пенсію, а збільшення отримують разом із підвищенням прожиткового мінімуму;
  • хто одержує максимальну виплату. Йдеться про українців, які отримували високу зарплату або їхні виплати порахували за спеціальною формулою. Вони можуть отримувати не більш ніж 10 прожиткових мінімумів. З 1 грудня це на 660 грн більше;
  • хто має великий стаж. За кожен рік стажу понаднорми збільшення у розмірі 1% прожиткового мінімуму. До грудня це 20,27 грн, а після грудня – 20,93 грн.


Нагадаємо, в Україні постраждалі від російської агресії та незахищені верстви населення, зокрема й пенсіонери, можуть отримати додаткову грошову допомогу від міжнародних організацій. Міністерство соціальної політики України створили соціальну платформа єДопомога.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!