Пенсія за віком у 2020 році. Хто має право

22683 1
Із кожним наступним роком страховий стаж, що дає право на призначення пенсії за віком, поступово зростатиме.
Фото: physicsworld.com

Фото: physicsworld.com

Для виходу на пенсію у 2020 році після досягнення віку чоловіками 60 років та жінками 59 років потрібно мати страховий стаж не менше 27 років. Із кожним наступним роком страховий стаж, що дає право на призначення пенсії за віком, поступово зростатиме і у 2028 році становитиме 35 років. Про це повідомили у Пенсійному фонді України.

Читайте також: Із 1 січня змінився стаж і вік виходу на пенсію. Деталі

Із 1 квітня 2020 року жінки зможуть вийти на пенсію за віком у 59 років і 6 місяців. Якщо у людини пенсійного віку немає необхідного страхового стажу, вона зможе вийти на пенсію за віком пізніше, після досягнення 63 або 65 років. Якщо людина продовжуватиме офіційно працювати та набуде необхідний страховий стаж, то пенсію можуть призначити відразу після його набуття.

Якщо ж страхового стажу для призначення пенсії за віком після 60 та 63 років не буде, пенсію можна отримати після 65 років. Але для цього  потрібно мати мінімум 15 років страхового стажу. Умови призначення пенсії за віком та як вони змінюватимуться у наступні роки можна дізнатися за посиланням.

Читайте також: «Зрівнялівки» не буде. Що зміниться при нарахуванні пенсій та кого це зачепить

Нагадаємо, що пенсіонерам старше 80 років будуть доплачувати 670 грн до пенсії.

 


Читайте також:
12 Січня, 2020 10:09
666 ... не зустрічав ще такого пенсіонера ( крім однієї родички) , який би розумів , як йому нараховано-розраховано отой "розмір" пенсії ... відмазки -- "..вони там так накрутили , що годі розібрати.." , ".. я в отих їхніх формулах плутаюсь.." ... та оті "їхні формули" зрозумілі ( мають бути зрозумілими) для кожного , хто засвоїв чотири дії з елементарної арифметики ... особливо туплять ті "розумники" , які десятиріччями чомусь(?) не вважали для себе за потрібне сплачувати страхові внески в ПФУ ... то ж , сідаючи обговорювати із такою ось аудиторією "розумників" певні конкретні недоліки закону , поставте посередині ( щоб кожний бачив) гасло -- " .. Dura lex sed lex .. " ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!