Перевізників закликають зрівняти ціну готівкового і безготівкового проїзду на Львівщині

3531 0
Валідатор безготівкової оплати в громадському транспорті знімає більше коштів, ніж проїзд вартує готівкою.
УМОВНЕ ФОТО / ТВОЄ МІСТО

УМОВНЕ ФОТО / ТВОЄ МІСТО

На Львівщині люди скаржаться, що валідатор безготівкової оплати в громадському транспорті знімає більше коштів, ніж проїзд вартує готівкою. За словами керівника управління транспорту та зв'язку Львівської ОВА Степана Рудницького у коментарі Tvoemisto.tv, кожен такий випадок перевіряють, бо це неприпустимо. 

«Причини, як правило, дві. Перша: технічна – перевізник не надав всі зупинки, на яких проводиться посадка/висадка пасажирів. У результаті система підтягує найближчу офіційну зупинку: буває в сторону «дорожче», буває в сторону «дешевше». Це нормально, з часом в АСООП вносять нову інформацію. Друга причина: подача інформаці інвестору проводилась на фоні підняття тарифів, а їх часто перевізники піднімають в кілька кроків. Наприклад, на 5 грн, якщо пальне протягом тривалого часу зростає. Також випливають моменти, коли в перевізника був затверджений підйом, умовно через два місяці. Він подав у систему вже новий, але ще недіючий тариф. Ріст пального зупинився і перевізник тариф вже не піднімав, а інвестора не повідомив, що має бути умовно не 45 гривень, а 40», – повідомив Степан Рудницький. 

Читайте також: ЛОВА розриватиме угоди з перевізниками, які бойкотують безготівкову оплату проїзду в області

Він додав, що в області будуть вживати заходів впливу до таких недобросовісних перевізників. 

Відтак, Львівська ОВА зобов’язала автотранспортні підприємства забезпечити рівнозначну вартості проїзду при безготівковій та готівковій оплаті.

«У разі виявлення та підтвердження інформації про вищу вартість проїзду при безготівковій оплаті за допомогою обладнання АСООП чим готівкова оплата, Львівська ОВА звертатиметься до Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України та Головного управління ДПС у Львівській області щодо здійснення заходів контролю за цінами за проїзд на приміських та міжміських автобусних маршрутах  загального користування, а також прийматиме відповідні управлінські рішення щодо забезпечення належного функціонування АСООП», – зазначив директор департаменту дорожнього господарства Львівської ОВА Орест Шуліковський.

Нагадаємо, 23 січня компанія Smart Ticket Technology, яка є оператором автоматизованої системи обліку оплати проїзду в приміських та міжміських автобусних маршрутах Львівщини повідомила, що кожен пасажир, який зафіксує порушення у роботі е-квитка з боку водія на всіх приміських та міжміських автобусних маршрутах Львівської області, отримає грошову винагороду.

Юлія Кметик

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!