Перші змагання на стрільбищі СКА, яке погоріло у Львові, планують провести наступного року

1692 0
Загальна вартість проєкту з будівництва та реконструкції становить 453 млн гривень.
Фото: Гал-інфо

Фото: Гал-інфо

На відновленому стрільбищі СКА, що на вул. Клепарівській, 39, який у 2018 році пошкодила пожежа, перші змагання з окремих видів зброї планують провести наприкінці наступного – 2022 року. Повністю добудувати спорткомплекс, окремі адміністративні приміщення та наповнити все інвентарем Міністерство оборони хоче в межах двох років. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління молоді та спорту ЛОДА Роман Хім’як.

Читайте також: Цього року стрільбище СКА, яке погоріло 3 роки тому, не відбудують

Оглянули навчально-спортивну базу літніх видів спорту Міноборони СКА та стрілецькі полігони цього тижня міністр оборони Олексій Резніков, міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт та міністр кабінету міністрів Олег Немчінов.

«На Клепарівській пожежа знищила приміщення по суті єдиного в Україні стрілкового комплексу на всі дистанції і всі види зброї. Крім зброї, там проводили стрільби з лука, була велика кількість самих адміністративних приміщень, кімнати для зберігання зброї. Вели стрільби й військові підрозділи, опрацьовували вогневу підготовку. Вогонь знищив майже усе, а те, що не згоріло, з часом понищилось. У 2020 році завершили тендерні процедури і провели їх, при тому, що два – за міжнародною участю», – каже Роман Хім’як.

За його словами, цього року на роботи вже виділили близько 9 млн грн, які зараз там тривають. Зокрема, йдеться про «земляні роботи» – закладання і бетонування, влаштування фундаменту, встановлення котловану під будівництво додаткового приміщення, де передбачена стрільба з лука.

Найважливіше, як зазначив Роман Хім’як, це те, що був зроблений проєкт, що на базі спорткомплексу можна буде проводити змагання найвищого міжнародного рівня, тобто чемпіонати Європи та чемпіонати світу.

Добудувати спорткомплекс планують в межах двох років.

«Остання черга відбудеться у 2023 році. До цього часу базу наповнять необхідним інвентарем та обладнанням. А довести спорткомплекс до того рівня, аби там можна було проводити змагання по окремих видах зброї можна швидше – до кінця 2022 року», – каже співрозмовник.

Крім того, з міністрами, які приїжджали до Львова, обговорили про єдиний критий велотрек в Україні. Щоб його капітально відремонтувати, потрібно близько 8-15 млн грн.

Читайте також: Коли у Львові відновлять стрілецький комплекс на СКА, який погорів у 2018 році

Нагадаємо, що минулого року Міністерство оборони уклало два договори за результатами відкритих торгів на будівництво тиру та реконструкції бліндажів спортивної бази комплексу СКА. Переможцем у обох торгах стало ТОВ «Вельт Капітал». Очікувана вартість обох тендерів становила 157,2 млн грн. Обидва тендери відбулися 9 жовтня 2020 року. ТОВ «Вельт Капітал» зареєстроване у Львові, а його власницею є Тетяна Павленко. Раніше компанія розігрувала торги із фірмою ПП «Арагас», яка тоді належала Ярині Газді – також колишній власниці ТОВ «Вельт Капітал».

У 2018 році частину приміщення комплексу, а це понад 4 тис. кв. метрів, було знищено під час пожежі. Там готувалась до змагань більшість збірної України з кульової стрільби. У 2019 р. зробили проєктно-кошторисну документацію, а у 2020 р. Міноборони виділило кошти на початок реставрації. Будівництво тиру планували завершити до кінця жовтня цього року, а реконструкцію зовнішніх територій – в липні. 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!