Першокласників набиратимуть у школи за новими правилами. Деталі

9939 0
Школи набиратимуть в першу чергу тих дітей, що проживають на закріпленій за навчальними закладами території.
Фото: uezd.com.ua

Фото: uezd.com.ua

Відповідно до нового закону про освіту, що вступив в дію у вересні 2017 року, кожна українська школа буде мати певну територію обслуговування, а дитина буде навчатися в навчальному закладі, який найближче розташований до місця її проживання. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла начальник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

«Якщо у школі можуть набрати три класи, а набирають тільки два – звичайно, ця школа може прийняти і дітей з інших мікрорайонів. Але першочергово будуть прийматися діти, які належать до території, котру обслуговує дана школа», – сказала вона.

Читайте також: У Львові пояснили, чи продовжуватимуть приходити педіатри на виклики

Також закон передбачає скасування конкурсного набору в спеціалізовані школи у зв’язку з тим, що такий тип навчальних закладів в Україні перестав існувати. В управлінні освіти чекають на роз’яснення від МОН України щодо набору дітей в перші класи. У Міністерстві пообіцяли опублікувати відповідне положення до 1 квітня.

Нагадаємо, раніше у Львові перейменували 33 школи.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!