На правах реклами

Перший табір дитини. Розвіюємо найбільш поширені міфи дорослих

1651 0
Здавалося б, що тут такого – дитина їде в табір вперше. Однак у батьків може виникати безліч питань, сумнівів чи протиріч.

Життя показує, що готовність дитини до табору – це, швидше, готовність батьків відпустити свою малечу. Розглянемо найбільш поширені міфи, які не дають нам, дорослим, сили зробити цей крок.

Міф 1. Моя дитина не готова

Любов і опіка – надзвичайно важливі фактори при вихованні дітей. Але часом так стається, що ми перестаємо чути власну дитину через свої внутрішні страхи і починаємо гіперопікуватися, не залишаючи вибору малечі. Тож її готовність побути десь без вас визначаєте саме ви.

Для початку проговоріть питання відпочинку в таборі зі своєю дитиною (хотіла б – не хотіла б), передивіться можливі варіанти в інтернет-просторі (денні, з ночівлею, спеціалізовані, у Львові, за містом тощо), оберіть декілька варіантів для роздумів.

Якщо дитина категорично не хоче, то найкраще обирати табори сімейного типу. Якщо ж у малечі засяяли очі від почутого і побаченого (наперед думає, що візьме із собою у валізу, цікавиться, скільки дітей буде) – вітаємо, ваша дитина готова. Радимо звернути увагу на табір «Мрійники», в яких зараз працює програма «Мій перший табір», яка допоможе адаптуватися діткам до нових умов, нових людей, нового місця.

Міф 2. Моя дитина: занадто спокійна, неактивна, не зможе себе захистити

У більшості випадків свій «справжній» характер діти розкривають саме за межами дому: вони бачать поведінку інших дітей, намагаються проявити свою «дорослість» без батьків, приміряють на себе нову роль «Я сам/сама».

До речі, аніматори табору «Мрійники» неодноразово помічали, що тихі діти бувають часом більш впевнені та організовані, аніж їх «шумні» однолітки.

Шановні батьки, запам’ятайте: жоден аніматор ніколи не буде цькувати дітей (не важливо, який темперамент характеру у вашої дитини), він собі такого дозволити просто не може. Місія таборових аніматорів – стати найкращим другом для вашої малечі на період її перебування у таборі.

Міф 3. Не буде зв’язку

Усі дитячі табори мають внутрішні правила. «Мрійники» – не виняток. Дійсно, на час перебування дитини у таборі, усі гаджети надійно ховаються. Але в післяобідній час на одну-дві години аніматори видають мобільні телефони, і діти мають змогу зателефонувати своїм рідним, щоб поділитися враженнями.

При потребі, якщо ви відчули певні хвилювання за дитину, можете зателефонувати безпосередньо адміністратору чи керівнику табору і поцікавитися, як почуває себе ваша малеча, як комунікує з іншими, чи все в неї виходить.

Міф 4. В таборі багато дітей, за моєю ніхто не дивиться

Табір – не школа, де один вчитель та тридцять дітей. Табір – це про набагато тісніший зв’язок, адже ваша дитина перебуває тут 24/7 (якщо мова про табір із ночівлею). Зазвичай усіх дітей ділять на мінігрупи по 5-8 дітей для кожного аніматора.

Тож саме він кожного ранку і до пізнього вечора займається усілякими організаційними та побутовими питаннями своїх «підопічних» (чищення зубів, харчування, сонцезахисні процедури, нагляд під час денних активностей тощо). І саме з «вашим» аніматором ви можете тримати зв’язок, щоб бути в курсі всіх успіхів чи труднощів вашої дитини.

Міф 5. Моя дитина не має апетиту, любить лише домашню їжу тощо

По-перше, таборове меню складається лише зі страв домашньої кухні, нічого екзотичного; по-друге, меню склали так, щоб страви забезпечували повноцінний щоденний раціон для дітей шкільного віку; по-третє, діти їдять все і з величезним задоволенням на природі після веселих руханок та динамічних ігор.

Звісно, якщо дитина має певні застереження до вживання деяких продуктів, ви повідомляєте адміністрацію табору про цю особливість і все. Аніматори не годують і не змушують, але підбадьорюють і заохочують в ігровій формі, особливо дітей молодшого шкільного віку. Для таких діток цікавою буде програма літного табору «Мріньйони» від «Мрійників».

Міф 6 (останній). А якщо «не сподобається», «не знайде друзів», «не зможе без батьків»…

Глибоко вдихніть і видихніть…Може і спрацює оце «а якщо», а може – і ні. Не спробуєте – не побачите.

Перша ніч буде важкою: і для вас, і для дитини. Але остання, перед від’їздом додому – ще важча, бо прощатися з друзями завжди важко.

На початку табору усі розгублені, навіть аніматори, а вже на третій день усім видається, що табір – це одна велика сім’я. 

Ще трішки цінної інформації для батьків

Цьогоріч табір «Мрійники» запускають нову програму для «першачків» – «Мій перший табір», який складатиметься з двох заїздів: на 7 та на 8 днів. Короткий термін перебування допоможе дітям в легкій формі почати своє таборове життя. Кількість місць у цих заїздах для новачків обмежена (до 25 дітей), тому якщо й досі сумніваєтеся, чи віддавати дитину на весь період табору(14 днів), оберіть для початку короткотривале перебування.

Уся детальніша інформація про літні заїзду «Мрійників» на сайті  https://bit.ly/3OVBJeq або за телефоном 097 39 68 975.

Пам’ятайте: найкраща інвестиція – організувати літні канікули для своїх дітей, особливо зважаючи на теперішні умови.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!