Петиція львівського волонтера про обмеження витрат з бюджету набрала необхідну кількість голосів

4641 0
Волонтер створив петицію, щоб закликати уряд скерувати гроші на оборонні потреби держави.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Львівський волонтер Святослав Літинський зареєстрував петицію щодо обмеження некритичних витрат для зростання обороноздатності України. Наразі вона зібрала необхідну кількість голосів.

Одним з критичних напрямків є забезпечення армії дронами, автомобілями, броньованими медичними евакуаторами та іншими необхідними речами. Тому волонтер створив петицію, щоб закликати уряд скерувати гроші на оборонні потреби держави.

«Ми ж купуємо барабани та ремонтуємо внутрішньоквартальні дороги чи дитячі майданчики, які не мають критичного значення на цьому етапі... І покладаємо постачання критично важливих товарів на плечі волонтерів, а не держави...», − зазначив Святослав Літинський.

Читайте також:  Святослав Літинський: Ця війна на роки, а ми витрачаємо мільйони на ремонти

У тексті петиції автор вимагав:

  • ухвалити відповідні рішення та відкласти всі некритичні витрати на період після війни;

  • всі вивільнені гроші скерувати на безпосередні оборонні потреби;

  • відкриті закупівлі і прозора, відкрита звітність за перерозподіленими сумами;

Додамо, що за словами Святослава Літинського у коментарі Tvoemisto.tv, він, зокрема, звертався і до депутатів Львівської міськради із проханням підписати його петицію до уряду України щодо зростання обороноздатності. 

«Депутати кажуть, що стараються виділяти кошти для армії. Зокрема, зауважили, що виділили для ЗСУ 500 мільйонів гривень. Але у порівнянні з іншими містами цього мало. Львів виділив 2% від усього бюджету міста на Збройні сили України. У той час як Луцьк виділив 5%. Тому такі ухвали про використання грошей лише на критичні витрати повинні бути прийняті на центральному рівні. Хоча є ризик підірвати спроможність громад, але у нас критична ситуація», – підкреслив він.

Нагадаємо, що витрати, які здійснюють міста під час війни за бюджетні кошти, почали обурювати людей. Наприклад, між львів'янами виникла активна дискусія через створення у місті алеї-вишиванки за 17 млн грн. Крім того, волонтер зі Львова Святослав Літинський зареєстрував петицію до уряду України щодо зростання обороноздатності. У ній він закликає обмежити некритичні витрати, а всі вивільнені кошти спрямувати на оборонні потреби.

Святослав Літинський розповів у інтерв’ю Tvoemisto.tv, які витрати, на його думку, зараз на часі, за якими критеріями варто визначати критичність потреб та чому деякі містяни цього не розуміють.

Водночас мер Львова Андрій Садовий пояснював, чому бюджетні кошти скеровують не тільки українським захисникам, а також на розвиток міста.

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!