Київ

Петиція про надання охоронного статусу модерністському автопарку в Києві набрала необхідну кількість підписів

675 0
Тепер міська влада має розглянути петицію про збереження унікальної будівлі
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Кияни просять міську владу внести до переліку об'єктів культурної спадщини будівлю автобусного парку №7. Відповідна петиція зібрала необхідні 6 тисяч підписів.

Автопарк з вантовим даховим покриттям на Дарниці в Києві, зразок індустріальної архітектури. За визначенням CNN, автопарк — «найразючіший приклад радянського модернізму», «прихована реліквія» попередньої доби, яка «раніше вважалася інноваційною будівлею».

«Київпастранс» використовував депо для збереження понад 900 одиниць непридатного до експлуатації громадського транспорту. Поступово будівля занепадала.

Факт аварійності підтвердила державна архітектурно-будівельна інспекція. 2015 року парк закрився.

Постало питання про знесення будівлі з наступним продажем ділянки під забудову. Незгодна з таким рішенням громадськість закликала міську владу зберегти унікальну споруду.

Тепер міська влада має розглянути петицію про збереження унікальної будівлі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!