Петиція про скасування карантину вихідного дня набрала потрібних 25 тисяч голосів

1560 0
Тепер її повинен розглянути президент.
Фото: articulosit.wordpress.com

Фото: articulosit.wordpress.com

Електронна петиція з вимогою скасувати карантин вихідного дня набрала вже більше 27 тисяч голосів, з потрібних 25-ти тисяч. У такому випадку президент Володимир Зеленський повинен розглянути звернення і оприлюднити своє рішення.

Читайте також: Львів – проти. Чи працюватимуть на вихідні у місті кафе, ТРЦ і перукарні

Петицію «Ні карантину вихідного дня! Ні обмеженням в здійсненні підприємницької діяльності!» зареєструвала 10 листопада Катерина Єгорова. Станом на ранок 14 листопада звернення підтримали вже більше 27 300 осіб.

За словами Катерини Єгорової, карантин вихідного дня матиме катастрофічні наслідки для економіки і культурного життя українського суспільства, спричинить повну втрату прибутків, призведе бізнес до нерентабельності і закриття.

Читайте також: Більше шкоди, ніж користі. В Європейській Бізнес Асоціації проти «карантину вихідного дня» 

Нагадаємо, від сьогодні і до 00.00 понеділка в Україні ввели так званий карантин вихідного дня. Повинні працювати лише продуктові магазини, аптеки, транспорт, ветеринарні аптеки, автозаправні станції (без зон харчування), поштові відділення. Ресторани, кафе та інші заклади харчування мають припинити роботу або працювати виключно на виніс/доставку. Згідно з документом, обмеження будуть діяти з 00.00 суботи до 00.00 понеділка упродовж трьох вікендів: 14-15 листопада, 21-22 листопада і 28-29 листопада. Львівська міська рада, щоб обійти рішення уряду про карантин вихідного дня, на виконкомі ухвалила рішення, що до 30 листопада субота та неділя на території Львова оголошені робочими днями для закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів та ринків.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!