Під час реконструкції вулиці Шевченка знайшли брилу європейського вододілу. Фотофакт

10419 0
Її хочуть зберегти як пам‘ятний знак для позначення проходження вододілу Львовом.
Фото: Олександра Сладкова

Фото: Олександра Сладкова

Під час реконструкції вулиці Шевченка викопали кам‘яну брилу, яка є частиною Європейського вододілу, який проходить Львовом. Про це повідомила керівниця управління екології ЛМР Олександра Сладкова з посиланням на доцента кафедри фізичної географії Львівського національного університету імені Івана Франка Володимира Шушняка.

«Є ініціатива брилу зберегти і зробити з неї пам‘ятний знак для позначення проходження вододілу Львовом», – запропонувала посадовиця.

Зазначимо, що територією Львова проходить лінія Головного європейського вододілу. Лінія вододілу проходить на південь околицею Львова, від Сихова на захід до Козельник та Сигнівки, від Сигнівки вона повертає на північ і йде на Розточчя. В межах Львова вододіл проходить вулицями Зелена, Рахівська, Володимира Великого, через територію психіатричної лікарні на Кульпарківській, через вулиці Антоновича, Васильківського, Героїв УПА, Степана Бандери, Коротку, Залізничну, Шевченка та Брюховицьку.

Зазначимо, що у Львові реконструюють третю частину вулиці Шевченка, від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної. Проєкт розробив минулого року ТзОВ «Трамдорпроєкт» на замовлення «Львівавтодору». Роботи виконує ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» за 186,6 мільйони гривень. 

Фото Олександри Сладкової


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!