Під час реставрації Собору Святого Юра у Львові підприємство привласнило понад 300 тис. грн

1665 0
Реставрацію проводили ще у 2021 році.
Фото: Status Quo

Фото: Status Quo

Під час реставрації Собору Святого Юра, який проводили ще у 2021 році, підприємство привласнило понад 300 тис. грн. Про це повідомила Поліції Львівської області. 

«У 2021 році обвинувачені заволоділи коштами під час реставрації Пам’ятки архітектури Національного значення Архикатедрального собору святого Юра у Львові. Зловмисники склали та підписали звітну документацію, у яку внесли недостовірні відомості про обсяг виконаних робіт та використаних матеріалів. Таким чином вони привласнили понад 300 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні правоохоронців. 

Наразі щодо директора підприємства та виконавця робіт завершили досудове розслідування за ч.4 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) та ч.1 ст.366 (Службове підроблення) ККУ. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що журналісти у Львові викрили масштабне розкрадання бюджетних коштів, призначених для реставрації території Архикатедрального собору св. Юра у Львові.

Для довідки

Архикатедральний Собор Святого Юра у Львові є пам’яткою архітектури національного значення XVIII ст. Собор Галицької митрополії УГКЦ до побудови Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві вважався основною святинею українських греко-католиків. Із 1998 року Собор разом із Ансамблем історичного центру Львова належить до Світової спадщини ЮНЕСКО.

Творцями собору є архітектор Бернард Меретин та скульптор Іван Георгій Пінзель, а заснував церкву Атанасій Шептицький. Будівництво тривало з 1744 до 1762 року.

Собор є частиною комплексу: барокового собору (1745–1770) з дзвіницею (дзвін з 1341), рококової з класицистичними портиками митрополичої палати (1761–1762), будинків капітули, тераси з двораменними сходами, ажурної огорожі довкола соборового подвір'я з двома брамами в подвір'ї (1771) та мурів, що обводять капітульні будинки і митрополичі сади (1772). 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!