Підозрюваного в корупції Андрія Синюту відпустили під заставу 115 тис. грн

4273 0
Керівника Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру затримали на хабарі від керівництва фірми, що хотіла домовитись про вигідні умови на медичних тендерах.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

Головного лікаря Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру, якого підозрюють у корупції під час проведення медичних тендерів, відпустили під заставу 115 тис. грн. Про це під час брифінгу повідомила головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

Читайте також: Мрія про велике. Навіщо у Львові хочуть об'єднати Охматдит і Чорнобильську лікарню

За інформацією прокуратури, до корупційної схеми причетне керівництво ще кількох обласних медзакладів, зокрема «Охматдит», військовий госпіталь, Львівський Центр екстреної меддопомоги, лікарня швидкої допомоги, обласний кардіоцентр та регіональний діагностично-лікувальний онкоцентр. Зазначається, що фірма «Едвіл» часто вигравала тендери в лікарень на постачання дрібного обладнання й за рік уклала угод на близько 30 млн грн. Керівництво лікарень при цьому, кажуть у прокуратурі, отримувало 10-15% «відкатів».

У СБУ додають, що Андрія Синюту затримали вчора, 26 грудня, безпосередньо після того, як він у своєму офісі отримав 24,5 тис. грн хабаря. Натомість колектив «Чорнобильської лікарні» назвав затримання керівника дискредитацією медзакладу та висловив йому підтримку.

Читайте також: У Львові на хабарі затримали чиновницю міської ради

Додамо, ЛОДА хоче реорганізувати дитячу обласну клінічну лікарню «Охматдит», приєднавши її до ЗУСДМЦ. Це, пояснювала тодішня очільниця департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак, допоможе обом закладам вдало перейти на нову систему фінансування від НСЗУ, а також посилити склад фахівців обох медзакладів. Утім, деякі львівські активісти виступили проти, аргументуючи тим, що влада хоче продати приміщення «Охматдиту». Тоді Ірина Микичак говорила, що «Охматдит» працюватиме у своєму приміщенні доти, доки у Львові не збудують нову сучасну дитячу лікарню. Так само про гарантії персоналу говорили депутати і чиновники ЛОР, проте питання реорганізації зупинили, а ексголова Львівщини Маркіян Мальський звільнив з посади Ірину Микичак.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!