Київ

Підозрюваний у вбивстві підлітка на станції фунікулера був на напідпитку, — експертиза

428 0
Підозрюваний не визнає своєї провини.
Підозрюваний у вбивстві підлітка на засіданні суду, Київ, 9 квітня 2024 р. Фото: Cуспільне

Підозрюваний у вбивстві підлітка на засіданні суду, Київ, 9 квітня 2024 р. Фото: Cуспільне

Відсторонений військовослужбовець УДО, підозрюваний у вбивстві підлітка у Києві, на момент злочину був напідпитку, він не визнає своєї провини. Про це повідомила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян в ефірі національного телемарафону.

За її словами, на момент скоєння злочину військовослужбовець не був при виконанні службових обов’язків. За результатами експертизи, підозрюваний був напідпитку (1,2 проміле алкоголю в крові).

Затриманий наразі не визнає своєї провини. Він послався на 63 статтю Конституції України, згідно з якою особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе.

Водночас Сапьян спростовує поширену в мережі інформацію про те, що підозрюваний нібито був співробітником ДБР.

«На фоні цього інциденту соцмережами почала ширитися дезінформація, що нібито це колишній працівник ДБР. Наголошую, що це не відповідає дійсності. Це – військовослужбовець, водій Управління державної охорони, який наразі відсторонений від виконання службових обов’язків», - наголосила вона.

Нагадаємо, раніше свідок трагедії розповів, що підозрюваний був нетверезий і виявляв агресію до компанії підлітків, з якими він їхав у вагоні фунікулера. Після зупинки фунікулера, за словами свідка, чоловік схопив постраждалого за сорочку і штовхнув зі сходів. При цьому підозрюваний і сам не втримав рівновагу і впав на хлопця, який розбив головою скло у вестибюлі станції і смертельно поранив шию.

Оскільки підозрюваний на момент скоєння злочину був співробітником УДО справу про вбивство неповнолітнього хлопця на станції фунікулера розслідує ДБР.

Як повідомляє Суспільне, у Печерському райсуді Києва 9 квітня почалося засідання щодо обрання запобіжного заходу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!