Підприємство зі Львівщини має відшкодувати 200 тисяч грн за незаконно зрізані дерева

686 0
Йдеться про незаконну вирубку дерев-насінників у Миколаївському районі.
Умовне фото / Unsplash

Умовне фото / Unsplash

З Миколаївського місцевого лісокористувача стягнуть в місцевий бюджет майже 200 тисяч грн. Суд задовольнив позов прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Львівської обласної прокуратури про відшкодування завданої шкоди, заподіяної незаконною порубкою лісу.

Джерело: Львівська обласна прокуратура

«Вказане порушення стало можливим внаслідок неналежного здійснення своїх обов’язків з охорони лісових ресурсів постійним лісокористувачем –  державним лісогосподарським підприємством. Зокрема, лісокористувач видав лісорубні квитки на вирубку дерев без відповідних погоджень згідно з чинним законодавством», – повідомляють у службі.

Читайте також: Підприємство на Львівщині сплатить штраф за незаконну вирубку лісів

Додають, що це порушення виявили при проведенні перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства при веденні господарської діяльності цим підприємством.

Нагадаємо, що 9 червня у Львівській області суд оштрафував на понад 185 тисяч грн Миколаївський ДЛГП «Галсільліс» за незаконну рубку дерев-насінників.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!