Підтримка вступу до НАТО – найвища за історію спостережень. Результати опитування

1048 0
У червні 2022 підтримували вступ до Альянсу 76%.
Фото:Pascal Rossignol/Reuters

Фото:Pascal Rossignol/Reuters

Підтримка вступу українців до НАТО сьогодні – найвища за історію спостережень. Так, на референдумі цю ініціативу підтримали б 83% опитаних, проти – 4%, не проголосували б 9%. Про це свідчать результати дослідження соціологічної групи «Рейтинг», яке провели 1-2 жовтня 2022 року.

У червні 2022 підтримували вступ до Альянсу 76%. На відміну від вступу до ЄС вступ до НАТО дещо обережніше сприймається мешканцями сходу країни (69% - за вступ, 9% – проти, 17% – не прийшли б на голосування). Попри це у порівнянні із попереднім опитуванням динаміка у підтримці вступу до Альянсу серед мешканців цього макрорегіону дуже позитивна (у червні за – 55%, проти – 20%, не прийшли б голосувати – 22%).

Читайте також: «Ядерний удар, обмін полоненими та мобілізація – це політична гра путіна», – експерт

Також 86% опитаних підтримали б вступ України до Євросоюзу у разі проведення референдуму (проти – 3%, не проголосували б – 7%). Підтримка вступу до ЄС одностайна серед представників усіх макрорегіонів та вікових груп.

Додамо, опитування проводили 1-2 жовтня 2022 року серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування не було українського мобільного зв'язку. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність становить 2000 респондентів. Метод опитування: CATI ( телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%.

Нагадаємо, що 30 вересня Зеленський заявив про подачу офіційної заяви України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку. Перед цим російський диктатор володимир путін оголосив про незаконну анексію Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей до росії. 
Ольга Коваль
____________________________________________________________________________________________________
 

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!