Коли оголосять інвестиційний конкурс на будівництво паркінгу на Петрушевича

2213 0
За попередніми підрахунками, паркінг може коштувати інвестору приблизно 5 млн євро.
Фото: prolviv.com

Фото: prolviv.com

Цієї осені планують оголосити інвестиційний конкурс на будівництво підземного паркінгу на площі Петрушевича у Львові. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив в. о. керівника управління інвестицій та проектів ЛМР Роман Старецький.

Читайте також: На Петрушевича хочуть розширити дорогу і збудувати підземний паркінг. Візуалізація

«Земельна ділянка закріплена за ЛКП "Львівавтодор". Ми наразі розробляємо техніко-економічне обґрунтування, маємо ряд напрацювань і орієнтуємось на осінь на затвердження інвестиційного проекту», — розповів Роман Старецький.

Додамо, що за попередніми підрахунками паркінг може коштувати інвестору щонайменше 5 млн євро, а реалізація може зайняти до 10 років. Паркінг має бути дворівневим і вміщуватиме приблизно 300 машин.

Читайте також: Науковці vs. архітектори. Чому Львівський університет проти паркінгу на площі біля парку Франка

Нагадаємо, наприкінці січня цього року Львівавтодор отримав дозвіл на виготовлення документації для будівництва підземного паркінгу на площі Перушевича. Раніше виконком Львівської міської ради затвердив детальний план території, обмеженої вулицями Шота Руставелі, Зеленою та площею Петрушевича. Як розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, над паркінгом на 300 авто планують влаштувати громадський простір. У процесі підготовки документації відмовилися від ідеї провести дорогу, тому що вона перетворювала сквер на острівець.

Вікторія Ейсмунт

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!