Пік Covid-19 в Україні та ідеали Майдану. Головне за ніч і минулу добу

2335 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Kyiv-news

Фото: Kyiv-news

Пік Covid-19  Немає постанови. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що враховуючи динаміку випадків коронавірусу і відсутність подальшого зростання числа хворих можна стверджувати, що Україна вийшла на пік захворюваності 17 квітня. За його словами, уже 17 днів країна тримається в межах 400-550 випадків хворих на коронавірус і з 11 травня очікується зменшення нових випадків.

Разом з тим, Кабмін досі не опублікував постанову про пом’якшення карантинних заходів, хоча під час засідання уряду було домовлено з міністром Степановим, що її оприлюднять увечері 6 травня.

Читайте також: Посадовицю ЛМР, що відповідає за комунальне майно, підозрюють у службовій недбалості

А президент Зеленський закликав голів ОДА розрахуватися із лікарями, які протидіють коронавірусу, інакше очільники ОДА можуть залишитися без посади. Він каже, що ще в середині квітня уряд переказав кошти для виплати надбавок медикам.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за добу у рекордних 39 нових пацієнтів позитивний результат тесту на коронавірус – разом 553. Вилікувалося – 116 осіб, померло 16 осіб.

Кабмін вирішив відновити роботу пункту пропуску для автомобільного сполучення «Рава-Руська», який тимчасово закрили через пандемію.

В Україні за минулу добу знову зросла кількість нових хворих на коронавірус – 487 осіб (напередодні 366). Загальна кількість 13184 пацієнтів. Зберігається позитивне співвідношення тих, хто одужав – 2097, над померлими від Covid-19 – 327 особи. Антилідери незмінні: Чернівецька область (1985), місто Київ (1651), Івано-Франківська (1037), Тернопільська (935) області.

Читайте також: Навчальні заклади в Україні до 1 вересня не відкриватимуть

Станом на учора в Україні 881 дитина (137 одужали) із підтвердженим діагнозом Covid-19. Найбільше у: Чернівецькій області – 177, Києві – 102. Київській – 86, Рівненській– 55, Тернопільській областях – 61.

Вибори – ідеали Майдану – Єрмак. «Слуги народу» визначалися з місцевими виборами в Україні і заявили, що вони відбудуться 25 жовтня, «попри будь-які інсинуації про їх перенесення, скасування чи неможливість проведення через нестачу коштів».

А учасники Революції Гідності звернулися до президента Зеленського з застереженням влади від «намірів наступу проти ідеалів Майдану та європейського вибору України».

А той, у свою чергу, пославшись на норми Конституції і Положення про Офіс президента захистив Єрмака, звільнення і притягнення до відповідальності якого петицією вимагали українці.

Читайте також: В Україні не проводитимуть масових заходів 8 та 9 травня

Велика Британія – Італія – Білорусь. Британія стала першою країною в Європі, де від коронавірусу загинули понад 30 тисяч людей (30 076). Зараз країна є першою за кількістю загиблих від Covid-19 у Європі та другою – у світі, після США, де загиблих вже більше, як 70 тисяч. Разом з тим, прем’єр країни анонсував перші послаблення карантину з понеділка, 11 травня.

В Італії за добу повідомили про одужання понад 8 тисяч людей – рекордну кількість з початку епідемії. Ця цифра включає частину даних за попередні дні.

Цього літа німці, ймовірно, зможуть вирушити у закордонну відпустку – однак не на далекі відстані. Зараз країна веде переговори щодо подорожей влітку зі своїми сусідами. Йдеться зокрема про Австрію, Францію, Бельгію, Польщу чи Нідерланди – до яких можна дістатися авто.

Поліція Іспанії у вихідні після послаблення карантину виписала 36 тисяч штрафів. А у Греції, в передмісті Афін, майже 400 молодих людей зібралися на вечірку, попри карантин у країні. Молодь випивала, а побачивши приїзд поліції, почали кидати у них пляшки та каміння.

Читайте також: 15 хвилин між клієнтами. Як у Львові працюватимуть перукарні та салони

А президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав громадян країни через коронавірус не сидіти вдома «розвісивши соплі». «Люди розуміють, що сьогодні якщо ти вже цілувався з кимось, то цілуйся далі. Не лізь, якщо ти мужик, до іншої жінки. Ну потерпи місяць! Якщо ти десь терся там в сім’ї – сиди в сім’ї. Вийди на вулицю, на велосипеді катайся, продихайте гарненько, щоб легені заробили як слід. Це ж хвороба легень. Ну, а коли ти сидиш вдома, опустивши руки, соплі розвісивши, ну якою ж ти будеш здоровою людиною? Я вже давно вам говорив, жити тим життям, яким ми жили», – каже він.

До закінчення жорсткого карантину в Україні – 4 дні. Прокидаємося до життя, однак не так, як в Іспанії чи Греції. Бо буде біда. Гарного Вам дня!

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!